Forside Fora Politik/Samfund Atomkraft i Danmark Svar til: Atomkraft i Danmark

#13
Emilsa
Rusher
  • 761 Indlæg
Offline

Grunden til at der ikke er atomenergi i Danmark, eller at det generelt ikke er mere udbredt end det er – er at det er helt ekstremt dyrt, det er ikke et økonomisk alternativ til hverken vind eller kul – så hvis folks pissedoffness over stigende energipriser pt. er hvad der får dem til at foretrække mere atomkraft. Så får de sig en slem forskrækkelse såfremt det skulle ske.

The cost of generating solar power ranges from $36 to $44 per megawatt hour (MWh), the WNISR said, while onshore wind power comes in at $29–$56 per MWh. Nuclear energy costs between $112 and $189.

Over the past decade, the WNISR estimates levelized costs – which compare the total lifetime cost of building and running a plant to lifetime output – for utility-scale solar have dropped by 88% and for wind by 69%.

For nuclear, they have increased by 23%, it said.

https://www.reuters.com/article/us-energy-nuclearpower-idUSKBN1W909J

Derfor er den vedtagne løsning med at bygge gigantiske offshoreparker rundt om i Søen, så man sikrer sig at der altid er et sted hvor vindmøller og blæsevejr passer sammen… og ellers investere i at udvikle en bedre distributions infrastruktur, nok meget overlegen atomkraft på på den korte og den lange banehalvdel.

Foruden at være billigere, så har vindmøller (og solenergi, både celler og heliostatisk samt bølgenergi der kommer i fremtiden) den fordel af drift og vedligehold, frem for at være overvejende kapitalintensiv som atomkraft, relativt arbejdsintensiv – dvs. der er arbejdspladser i lortet og det er nok en god ide i en tilstadighed mere og mere automatiseret verden hvor folk er afhængige af lønindkomster.

Hovedargumentet mod atomkraft er IMO iøvrigt at vores sikkerhed isåfald er afhængig af evig politisk og økonomisk stabilitet.. For hvis økonomi og samfund fejler, så bliver de et kæmpe problem.