Forside Fora Politik/Samfund Atomkraft i Danmark Svar til: Atomkraft i Danmark

#23
Emilsa
Rusher
  • 763 Indlæg
Offline

#21 – De bestemmer mere end jeg tror du regner med og de kan helt legalt vælge at trække sig ud af rigsfælleskabet, desuden har alverdens stormagter deres kiggert rettet mod grøndlands ressourcer – hvem siger det er os der komme med det gode tilbud? det ville være mere end ualmindelig dumt at gøre ressourcer derfra til en syllesten i vores energi murværk.

Desuden er det begrænset hvor meget Uran vi skal importere. Atomkraftværker bruger ikke så mange ressourcer.

Der skal en helvedes masse minedrift og forarbejdning til at få uran op af jorden og gjort klar til at smide i en reaktor, så nej det er ikke noget man lige går ud og køber lidt af på markedet og så er alt fint. Det er dyrt, svært tilgængeligt og er omkostningsfuldt af hive op af jorden og forarbejde. Det er grunden til at atomkraft er ekstremt dyrt og nærmest kun kan overleve som en reel løsning såfremt det er helt ekstremt subsidieret – hvilket det er i de lande der har det.

Nej, vores forsyningsikkerhed bliver mindre med vindkraft, fordi vi er afhængige af netop vinden. Forsyningssikkerheden bliver som vinden blæser.

Med de planlagte kæmpeparker i både nordsøen og østersøgen, så er vi næsten allerede sikret at vinden altid blæser et sted. Med et veludviklet distributions net, så kan vi nemt trække ind overskudsenergi udefra skulle der være helt vindstille. Heliostatisk solkraft kan helt sikkert også være med til at dække en del af basisbehovet i tilfælde af at vingerne står stille. Det samme kan bølgekraft, der er ved at være modent for kommercielt brug og slutteligt – går vi over til ren vedvarende energi har vi naturgas til forevigt nærmest, så det kan reserveres til at dække behovet når der er vindstille, (hvad der sjældent er samtidig i nordsøen og østersøen).

Atomkraft er dyrt og ineffektivt, det er et scam – og det vil gøre os mere afhøngige af stormagter og slyngelstater.