Forside Fora Politik/Samfund Atomkraft i Danmark Svar til: Atomkraft i Danmark

#24
Guru35
Rusher
#0 Trådstarter
  • 67 Indlæg
Offline

#21 – De bestemmer mere end jeg tror du regner med og de kan helt legalt vælge at trække sig ud af rigsfælleskabet, desuden har alverdens stormagter deres kiggert rettet mod grøndlands ressourcer – hvem siger det er os der komme med det gode tilbud? det ville være mere end ualmindelig dumt at gøre ressourcer derfra til en syllesten i vores energi murværk.

Desuden er det begrænset hvor meget Uran vi skal importere. Atomkraftværker bruger ikke så mange ressourcer.

Der skal en helvedes masse minedrift og forarbejdning til at få uran op af jorden og gjort klar til at smide i en reaktor, så nej det er ikke noget man lige går ud og køber lidt af på markedet og så er alt fint. Det er dyrt, svært tilgængeligt og er omkostningsfuldt af hive op af jorden og forarbejde. Det er grunden til at atomkraft er ekstremt dyrt og nærmest kun kan overleve som en reel løsning såfremt det er helt ekstremt subsidieret – hvilket det er i de lande der har det.

Nej, vores forsyningsikkerhed bliver mindre med vindkraft, fordi vi er afhængige af netop vinden. Forsyningssikkerheden bliver som vinden blæser.

Med de planlagte kæmpeparker i både nordsøen og østersøgen, så er vi næsten allerede sikret at vinden altid blæser et sted. Med et veludviklet distributions net, så kan vi nemt trække ind overskudsenergi udefra skulle der være helt vindstille. Heliostatisk solkraft kan helt sikkert også være med til at dække en del af basisbehovet i tilfælde af at vingerne står stille. Det samme kan bølgekraft, der er ved at være modent for kommercielt brug og slutteligt – går vi over til ren vedvarende energi har vi naturgas til forevigt nærmest, så det kan reserveres til at dække behovet når der er vindstille, (hvad der sjældent er samtidig i nordsøen og østersøen).

Atomkraft er dyrt og ineffektivt, det er et scam – og det vil gøre os mere afhøngige af stormagter og slyngelstater.

#23 De bestemmer nok ikke helt så meget som du regner med. De har selvstyre fordi vi har givet dem lov. Der er få danskere der interesserer sig for hvad der sker på Grønland, derfor har de en hvis grad lov til at bestemme selv, og det skal de da også bare have lov til. Det lidt ligesom kommunal politik. Vi skal ikke i Danmark bestemme om der skal bygges en ny vej eller skole i Nuuk. De ved bedst selv, hvad de har brug for, og de har fået nogle penge som de selv kan forvalte, men i det øjeblik de vil bestemme alt selv og tage udenrigspolitiske beslutninger, så er svaret fra Danmark NEJ. Sådan har det været i mange år.

Hvis USA pludselig vil købe Grønland, så skal de lige spørge Danmark først. Kina får heller ikke lov. Det er sådan det fungerer. Vi har en aktie i Grønland. En stor en, og vi har postet milliarder i deres samfund, til deres gavn. Hvorfor gør vi stadig det? Fordi vi har ondt af dem? Fordi vi har pligt til det?

Nej, i det øjeblik vi får brug for Grønlands ressourcer, så kan vi gøre brug af dem. Vi bruger også Grønland i dag, som et kort i udenrigspolitiske diskussioner og forhandlinger. Er det Grønland eller Danmark der har givet Amerikanerne lov til at have en militær base i Thule?

Grønland gør Danmark til en stor spiller på den internationale scene.