Forside Fora Off-topic Gyldighed ift. skriftlig aftale i tilfælde af skilsmisse

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  zyDocx
  Rusher
  Offline

  Efter at have set adskillige par gå fra hinanden, hvorefter disse ligeledes havde en tendens til at opføre sig modbydelige i skilsmisseperioden ved at smide alt fra løfter, gensidig respekt og tålelig kommunikation direkte i kloarken, blev min hustru og jeg enige om at nedfælde vores mundtlige aftaler på skrift, just in case. Det er nemt nok at ryste på hovedet af folk med som udviser denne uheldige adfærd, dog er faktum at jeg ikke ved hvordan min hustru eller jeg potentielt bliver, HVIS vi en dag selv står i samme situation. Lige nu har vi trods alt de lyserøde briller på – på 12. år

  Hvor gyldigt er sådan et aftale dokument i praksis, hvis det endelig gælder. Det skal vel tinglyses for at være 100 pct. korrekt, dog har det vel en eller anden form for værdi uden, hvis der ellers er en historik i at dokumenterne bliver opdateret fra tid til anden og fortæller samme historie over en årrække? Ellers ville det i værste fald blot blive afvist at kunne indgå i noget som helst?

  Hvad har i andre gjort jer af tanker vedr. dette, samt hvad gør i?

  http://konsolting.blogspot.com/

  • Dette emne blev ændret 3 år, 2 måneder siden af zyDocx.
Viser 16 svar - 1 til 16 (af 16 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Festival_H
  Rusher
  • 792 Indlæg
  Offline

  Jeg synes i er en smule vage i punkt 4. Der tror jeg i skal være en del mere specifikke.

  #2
  Jeppe
  Rusher
  • 361 Indlæg
  Offline

  En ægtepagt skal vel tinglyses for at være gyldig?

  Men points for at spilsamlingen indgår i den!

  #3
  Spoock
  Rusher
  • 63 Indlæg
  Offline

  Snak med en advokat om gyldigheden og formuleringer.

  Derudover respekt for at I rent faktisk gør det.

  #4
  Bams
  Rusher
  • 354 Indlæg
  Offline

  Mega fedt at spilsamlingen er med. Jeg tror det er ok gyldigt, men en svaghed kunne være, at en nyere mundtlig aftale kunne erstatte denne? Og det ville være svært at bevise / afvise. Så jeg ville nok tilføje, at fremtidige ændringer vil skulle fremgå i en opdateret aftale for at være gældende.

  #5
  Ghidora
  Rusher
  • 1209 Indlæg
  Offline

  Undskyld men jeg var flad af grin da jeg så spilsamlingen i sådan et dokument!

  Det viser hvor hardcore du er… Ja man skulle næsten tro du elskede denne mere end konen! 😆

  Respekt!

  GL & HF

  #6
  zyDocx
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 224 Indlæg
  Offline

  #1 Kan jeg få dig til at uddybe hvad du konkret mener bør være mere specifikt?

  #2 Ja, det tror jeg umiddelbart også at du har ret i. Grunden til jeg spørger er for at finde ud af hvordan min hustru og jeg står med sådan et dokument. Jeg antager at et tinglyst dokument nærmest er bulletproof. Dog har jeg ingen feeling med hvordan vores nuværende dokument evt. vil blive set / vægtet. I teorien kan min hustru / jeg jo påstå at vi er blevet tvunget til at underskrive, hvilket er grunden til vi refererer til tidligere dokument, så der fremgår en historik, efterhånden som vores antal børn / økonomi / ejendele udvikler sig over tid.

  Så spurgt på en anden måde: Skulle vi på et tidspunkt blive skilt og i den forbindelse glemme al anstændighed og i stedet hade hinanden som pesten, har et sådan dokument / skriftlig aftale overhovedet en reel værdi, eller ville en dommer blot sige: “I skulle have tinglyst det, så det er lige til skraldespanden”. Alt bliver splittet 50/50 op.

  #3 Det bliver næste skridt at spørge en advokat. Ville blot vende den med R oraklet først

  #4 Super input. Klart noget jeg vil tage med i næste revision, hvis aftalen ellers har en reel værdi. Ligeledes tænker jeg at inkludere nogle gerne upartiske vidner.

  #5 Grunden til at den er med, er fordi jeg bilder mig selv ind at der efterhånden er for en del værdi. Ud over at jeg kom ind i forholdet med en del af min samling, så har vi kørt med fællesøkonomi de sidste mange år, hvor jeg ser en tendens til at jeg køber spil/konsoller/HW for mine lommepenge, hvorimod min hustru køber alt muligt (ligegyldigt gøgl som hurtigt afskrives til 0 kr.) for hendes lommepenge. Jeg ville derfor finde det voldsomt urimeligt, hvis vi imod forventning en dag skulle gå fra hinanden, at hun skulle have halvdelen af den samling jeg har opbygget. Mit syn på sagen havde nok været anderledes, hvis hun havde købt ting af regulær værdi for hendes lommepenge

  http://konsolting.blogspot.com/

  #7
  Memorianx
  Rusher
  • 256 Indlæg
  Offline

  Det skal helt sikkert forbi en advokat, der er regler for hvordan boet bliver gjort op og delt i forbindelse med en skilsmisse, disse kan dog fraviges specielt hvis man har en aftale på forhånd, men for at det er nedfældet korrekt og brugbart er det nok en god ide at have en advokat inden over, specielt nu da du får lavet en særeje

  #8
  StultusX2
  Rusher
  • 2003 Indlæg
  Offline

  Der skal 100% Jura indover! Det der kan du/I ikke bruge til noget som helst.

  Har selv efter 10+ fungerende år lige fået at vide fra eks’, at fuld forældremyndighed kan hun få UDEN høring fra min side! Da barnet er deprimeret, grundet “bonus-far”(ikke MIN) forskelsbehandling af afkom

  Mht. egne værdier(ikke biologisk) Der ER kun ÆGTEPAGT hvis ønske om at beholde hvert jeres!

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

  • Dette svar blev ændret 3 år, 2 måneder siden af StultusX2.
  #9
  JesperBlomkaal
  Rusher
  • 303 Indlæg
  Offline

  “Hæfter solidarisk”

  Farligste sætning nogensinde, for hvis den ene part ikke betaler, så skal den anden hæfte for gælden.

  #10
  SturmWolfDK
  Rusher
  • 562 Indlæg
  Offline

  #0
  Eftersom I allerede har været i gang med tidligere aftaler, og dermed ser ud til at have modet og lysten til selv at udforske området, så vil jeg bestemt anbefale jer at læse generel information på følgende side: https://domstol.dk/tinglysningsretten/tingboegerne/personbogen/aegtepagter-i-personbogen/?FAQCategory=%C3%86gtepagter

  Alt efter hvordan i griber det an, så bør tinglyste, og dermed gyldige ændringer, tilsidesætte forhenværende aftaler, og det bør også angives. Hvis I vil gøre jer selv en tjeneste, så bør I gøre dette ved at gøre “kontrakten” så tydelig og klar som overhovedet muligt, så I kan undgå fremtidig “sproglig fortolkning”.
  Efterfølgende ændringer i det tinglyste dokument kan ske ved tilføjelser af tillæg. Det kan du i øvrigt læse mere om i ovenstående link.

  Som udgangspunkt, hvis der er større beløb inde over, så er det altid en god ide at få en advokat ind over – Men hør jer ad et par steder først. Det er et “nemt” område for de rette fagpersoner, hvor der kan være hurtigt penge at tjene, så derfor er det godt lige at indhente et par tilbud først. Derudover findes der også online sider der tilbyder at udarbejde ægtepagter, f.eks. https://www.legaldesk.dk/artikler/aegtepagt – det er alt efter hvad man er til i forhold til temperament.
  Personligt havde jeg indhentet tilbud hos advokater, men det er fordi jeg næppe ville kunne begrænse mig til én side

  Det er også fint at I har inkluderet børnene, men det vil på ingen måde være bindende i forhold til myndighedernes fremtidige vurderinger vedr. børnene, hvis I bliver skilt, og én af jer f.eks. søger om fuld forældremyndighed m.v.

  Jeg er lidt nysgerrig for så vidt angår andre fysiske ting. Har I slet ikke nogen særlige arvestykker, køretøjer eller andet særligt indbo? Det er godt nok en meget sparsom kontrakt I har indgået der
  Helt i orden hvis du ikke vil vise andet end ovenstående her på DR, jeg vil bare lige sikre mig, at I er klar over, at I kan udtage arvestykker m.v.

  #11
  -SANTA-Julemanden
  Rusher
  • 21 Indlæg
  Offline

  Jeg synes sgu godt nok det er lidt mærkeligt, #0 – men det er sikkert mig som er for naiv ;).

  Vi har dog heller ikke meget af værdi som ikke allerede står i vores begges navne – og jeg kan egentligt kun komme på børnene som det eneste der rigtigt betyder noget ifht. at jeg ikke kunne have dem hele tiden ;). Pt. tjener jeg ca. 4,5 gange så meget som min kæreste (nej, vi er ikke gift), men bruger til gengæld også meget mere tid på arbejde (og kan derfor ikke hjælpe lige så meget til herhjemme). Det fungerer for os, men har aldrig overvejet en ægtepagt eller lignende.

  Det kan godt være dit dokument ikke er retsligt gældende – men du er da tilsyneladende bedre til at anonymisere et brev end retterne i DK ;).

  #12
  StultusX2
  Rusher
  • 2003 Indlæg
  Offline

  #11 4.5 faktor?! Hmm, fair nok, så er det nok kun dig der vil ud og realisere sig selv/møde en der forstår dig bedre ..på et tidspunkt (kan ske for selv den værste)

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

  #13
  StiX
  Rusher
  • 198 Indlæg
  Offline

  Vi fik lavet en samejeoverenskomst da min kæreste og jeg købte hus. Det gjorde vi da vi har en fordelingsnøgle udgifter grundet forskellige lønforhold samt jeg havde nogle penge at smide i huset. Denne er tinglyst, om denne stadig er gyldig hvis vi en dag bliver gift ved jeg dog ikke.

  #14
  Bams
  Rusher
  • 354 Indlæg
  Offline

  #13 Jeg læste samlejeoverenskomst 😂😂
  Sry🙈

  • Dette svar blev ændret 3 år, 2 måneder siden af Bams.
  #15
  Memorianx
  Rusher
  • 256 Indlæg
  Offline

  #14 hey ikke dømme for nogle kan det være et vigtigt punkt! måske #0 skulle opdatere kontrakten og få det med

  #16
  VxChemical
  Rusher
  • 349 Indlæg
  Offline

  Ja jeg kan godt se fordelen. Jeg er pt separeret fra min hustru, og forventer snart at fuldende skilsmiseen. Vi ejer dog hus sammen som er mindre værd end vi skylder, samt at hun har gået hjemme med børn i en del år hvor hun ikke har optjent pension, så jeg gruer lidt for at fuldende den på dage hvor hun er ustabil, fordi vi kun har mundtlig aftale omkring tingene.

Viser 16 svar - 1 til 16 (af 16 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...