Forside Fora Off-topic Hjælp til køb af Jakke til gåture

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  Heschen
  Rusher
  Offline

  Hej Rushers
  Står igen og skal bruge jeres uundværlige hjælp.

  Vil gerne investere i en god jakke til at gå ture i.
  Jeg er de sidste 2-3 måneder begyndt at dyrke lidt motion ved at gå nogle gode lange ture i og omkring Silkeborg, super område btw Den jakke jeg har lige nu er en alm. Dun jakke og der kan jeg fint holde varmen, selv på de dage hvor det har været -5 grader, problemet har været at den type jakke ikke er særlig åndbar og derfor har den været ret “våd” indvending når jeg kom hjem.

  Jeg har kigget lidt rundt på div. webshops, men det er jo et kæmpe område og aner ikke helt hvad jeg skal kigge efter.
  De fleste viser bare vinter jakker og her er jeg igen bange for de bliver for varme, eller som jeg oplever lige nu at de ikke er åndbare.

  Reelt skal det være en god jakke der kan bruge til at gå ture i, men også bare som alm. casual jakke i dagligdagen, men fokus skal helt sikkert være på at den er god at gå i.
  Tænkte selv på noget der ikke er alt for tyk og varm, men hvor man så selv kan styre dette med hvad man tager på indenunder.

  Tænkte at der måtte være nogle herinde der ved lidt om jakker, eller selv har været i samme situation, eller bare ved hvilke mærker, shops jeg skal kigge på?

  På forhånd tak

Viser 10 svar - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Kenkari
  Moderator
  • 2767 Indlæg
  Offline

  Jeg ville have anbefalet Spejder Sport, men jeg kan se de ikke har en butik i Silkeborg. De er ellers The Shit omkring udendørs tøj.

  Men, har I ikke en butik med udendørsgear i Silkeborg?

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #2
  Heschen
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 97 Indlæg
  Offline

  #1 Jo vi har lidt, men alt er jo desværre lukket

  #3
  Fizk
  Rusher
  • 25 Indlæg
  Offline

  Jeg vil anbefale (som du selv er inde på) at du kigger på en skaljakke og så regulerer du din kropstemperatur ved at bygge lag op indenunder.
  Peronligt har jeg en Arcteryx skaljakke (kan jeg ikke lige huske modellen) med en Warmpeace Trevor indenunder. Det har holdt mig varm i langt de fleste situationer, men kan nemt suppleres (eller helt erstattes) med en tynd skiundertrøje.

  #4
  Jeppe
  Rusher
  • 361 Indlæg
  Offline

  Varme: Arcteryx ATOM LT HOODY MEN’S (https://arcteryx.com/us/en/shop/mens/atom-lt-hoody)

  Isolering mod vind og regn: en skaljakke, kan også fint være fra Arcteryx som #3 anbefaler.

  #5
  Heschen
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 97 Indlæg
  Offline

  #4 en jakke du linker til, er det ikke også en skaljakke?

  #6
  Jeppe
  Rusher
  • 361 Indlæg
  Offline

  #5
  Nej, det er en blød jakke. Jeg har lige præcist den model, og den er super komfortabel at gå med. Den er vandafvisende men ikke vandtæt.

  Man kan bruge den som stand-alone (det plejer jeg at gøre) eller tage en skaljakke udover.

  #7
  Deadmeat
  Rusher
  • 362 Indlæg
  Offline

  Jeg har en Fjällräven Eco Shell skaljakke, jeg bruger i lidt af hvert slags vejr og til at cykle til og fra arbejde i. Det er en virkeligt udmærket jakke med god ventilation. Den er rimeligt vandtæt men ikke som en hardcore regnjakke. Som #3 er inde på har jeg så en en tynd fleece trøje med lynlås beregnet til løb, som jeg tager indenunder også når det er koldt. Har købt min på udsalg til 2600 DKK i sin tid.

  https://www.eventyrsport.dk/keb-eco-shell-jacket-0831501020.html?dfw_tracker=73472-0831501020-112-m&gclid=CjwKCAiAyc2BBhAaEiwA44-wW6o1LIeIEjsOsiWYrI9xi8hrfK1bdyrvRnGobQ-ecBEPX0_mG_NkqRoC7KwQAvD_BwE&c=165127&s=1705

  #8
  Heschen
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 97 Indlæg
  Offline

  Tak for de gode input….. jeg vil nemlig gerne have en jakke jeg både kan bruge når det er -5grader, men også som i dag med +8grader, men også når det regner…. jeg troede bare at vandtætte jakker automatisk blev klamme og våde indvending af sved når man fik pulsen lidt op, lidt som jeg oplever med min Dun jakke lige nu.

  Som jeg har forstået det

  Hardshell jakke
  *”okay” åndbarhed
  *Varmere
  *Vand og Vindtæt

  Softshell jakke
  *Optimal åndbarhed
  *OK varm
  *Delvist vand og vindtæt

  Begge styre man reelt temperaturen med hvad man har på inden under?

  Er dette helt ved siden af?

  #9
  LiberNull
  Rusher
  • 481 Indlæg
  Offline

  Jeg har nano-jakke jeg er vældig glad for… men jeg har ikke styr på om det var dille der skulle overstås, eller om man stadigvæk kan få den slags nymodens stas.

  The multiplication of our kind borders on the obscene; the duty to love them, on the preposterous.

  #10
  Deadmeat
  Rusher
  • 362 Indlæg
  Offline

  #8: lyder da rigtigt i store træk. Og så kan du garanteret finde forskellige jakker der placerer sig ind imellem. Mht. vandtæthed vil jeg tro du kan få softshell jakker der har virkeligt god vandtæthed, men det vil givet gå (lidt) ud over åndbarheden.

Viser 10 svar - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...