Forside Fora Hardware optisk kabel vs. hdmi. til lydoutput

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  cosdro
  Rusher
  Offline

  Jeg har i en tidligere tråd spurgt til qled og oled, valget faldt på qled, nærmere betegnet samsung the frame. Kommer fra plasma, og kan godt se at billedet er en downgrade, men designet spiller også ind, og er fint tilfreds, alt i alt.

  Dog skal jeg have koblet min forstærker til.

  Jeg har et par scandyna minipods, de er tilkoblet en onkyo tx sr 606 i stereo, derudover har jeg en scandyna bassstation tilkoblet på optiks kabel. Jeg skal nu have tilkoblet onkyo’en til brug ved lyd-output.

  Spørgsmålet jeg håber i kan hjælpe mig med, er så om det skal være hdmi eller optisk kabel? Jeg kan læse mig til at tv’et understøtter eARC? Men jeg må være ærlig og vedkende at det er længe siden jeg har sat mig ind i tilkoblingsmuligheder, hvorfor jeg håber i kan være behjælpelige.

  Jeg har testet hdmi tilslutning fra onkyo til tv i dag, og der kommer ikke lyd igennem, så enten er det fordi onkyo’en ikke understøtter lyd gennem hdmi, eller fordi hdmi porten er gået (har udskiftet nogle kondensatorer på den, da den gik død for nogle år siden). Derfor må det blive optisk kabel? Jeg ved ikke om det er bedre eller ringere end hdmi tilslutning? Det er blandede svar man får når man hører folk ad, hænger måske sammen med om det er hdmi 2.0 eller ældre?

  Hvis man skulle udskifte onkyoen med noget der kører earc og kan køre stereo+subwoofer, hvad er man så ude i? Den behøves ikke at have andre funktioner end at kunne smide lyd til tv’et, da ps4 og alt andet er koblet direkte til tv’et.

  Håber på nogle input!

Viser 3 svar - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Heschen
  Rusher
  • 97 Indlæg
  Offline

  The basics
  Both HDMI and optical pass digital audio from one device to another. Both are better than analog (the red and white cables). Both can pass multi-channel audio, like Dolby Digital. Both cables can be had pretty cheap.

  The biggest difference is that HDMI can pass higher-resolution audio, including the formats found on Blu-ray: Dolby TrueHD and DTS HD Master Audio. These formats can’t get transmitted across optical.

  In terms of simplicity, HDMI also passes video signals. So if you want just a single cable between two devices, HDMI is your pick.

  #2
  cosdro
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 13 Indlæg
  Offline

  #1 Det har jeg også læst, men har desuden læst at når det er stereo vil det ikke have betydning, kun såfremt det er 5,1, 7,1 der er tilkoblet. Altså at der er “nok” båndbredde til stereo ved et optisk kabel, og at der derved ikke er “noget at vinde” for mig ved at skifte til hdmi?

  #3
  Heschen
  Rusher
  • 97 Indlæg
  Offline

  Nej ikke ud over at HDMI kan overføre video og så og så de lidt bedre lydformater til hjemmebiografen.

Viser 3 svar - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...