Forside Fora Off-topic Spiller du violin?

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  Festival_H
  Rusher
  Offline

  Jeg har fået en lille spiller fugl i maven og drømmer lidt om prøve at starte på at spille violin.

  Jeg mangler bare lige lidt info omkring hvad en OK begynder violin skal koste. Jeg synes jeg finder violin sites der siger at man får ok begynder kvalitet for 1000,-. Sagen er dog den at jeg er venstrehåndet og skal derfor have en venstrehåndet violin og tænker her at det begrænser lidt gensalgsmulighederne skulle det, som med mit guitar eventur, gå helt i vasken og vil derfor helst ikke have alt for mange penge ude at flyde.

  Og jeg er patologisk venstrehåndet. Jeg vil IKKE kunne lære at spille på en højrehånds violin. No can do.

  Jeg har kig på denne pakke løsning som indeholder alt jeg skal bruge for at komme igang: https://www.danguitar.dk/arvada-vio180-venstrehands-4-4-violin-pakkeloesning

  • Dette emne blev ændret 3 år, 1 måned siden af Festival_H.
Viser 10 svar - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Kenkari
  Moderator
  • 2764 Indlæg
  Offline

  venstrehåndet? Er du så sådan en særlig slags handicappet?

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #2
  Festival_H
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 790 Indlæg
  Offline

  #1 Call it what you want, baby! Girl I call it love…

  #3
  aloC
  Rusher
  • 56 Indlæg
  Offline

  #0: Min far er venstrehåndet og spiller på en almindelig violin. Du får ikke meget violin for 1000 kr. Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en violinbygger. Han kan vejlede dig bedre om hvad du har brug for og måske har han noget liggende du kan bruge. De er også gode til at låne dig violinen hjem og prøve hvorefter du kan komme tilbage med den hvis den ikke passer til dig alligevel.

  #4
  Jacques
  Rusher
  • 554 Indlæg
  Offline

  For 1000 kr må du få en ret tarvelig violin. Jeg ville nok kaste lidt mere efter en begyndermodel, fx 2-3000 kr. Så ved man, at strengene ikke hele tiden kommer ud af stemning og at selve violinen ikke går i smadder ved bare lidt forkerte temperaturer eller små stød. På den anden side skal du selvfølgelig heller ikke bruge 5-10.000 kr på et instrument, du ikke er stensikker på, du bliver ved med at spille på hele livet – især hvis du tilsyneladende er den lidt flyvske type, der hurtigt mister interesse/tålmodighed. Men hvis du vitterligt NÆGTER at bruge mere end 1000 kr, vil jeg klart anbefale, at du køber skodviolinen end slet ikke at få købt noget. Tænk nu hvis det bliver din helt store passion, der varer resten af livet. Det skal et lille budget i hvert fald ikke sætte en stopper for 😊 held og lykke. Det er vidunderligt at kunne spille på et instrument. Min Takamine G series western guitar har givet mig stor glæde, siden jeg købte den for 3500 kr tilbage i 2009/10.

  Bye with a warmly hugs

  #5
  Emilsa
  Rusher
  • 1124 Indlæg
  Offline

  Hvis du ikke vil bruge penge kan du med fordel selv bygge en tagelharpe, som er en slags forløber for violinen

  I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

  #6
  Bams
  Rusher
  • 354 Indlæg
  Offline

  Nu sad jeg lige og legede med noget search replace plugin. Det fungerer fint.. Især #3-4 har nogle gode indspark

  fleshlight

  • Dette svar blev ændret 3 år, 1 måned siden af Bams.
  #7
  Puppetmaster
  Rusher
  • 17 Indlæg
  Offline

  Min søn spiller fleshlightviolin, og jeg ville ej heller anbefale en fleshlightviolin til 1000 kr.

  Prøv at undersøge mulighederne for at leje en. Ved en del musikskoler er det fx. en mulighed. På den måde kan du også sikre dig at du kan komme af med den igen.
  Min første indskydelse vil også være at du “kun” skal vende broen, skulderstøtte og hagebræt for at lave en violin til venstrehånds. Især da du forventeligt vil spille med metalstrenge der kan bruge fingerskruer til at stemme med.

  #8
  Festival_H
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 790 Indlæg
  Offline

  #3 og #4 Gode bud. Jeg er godt klar over at en dårlig violin aldrig kommer til at lyde godt, men det vil en god violin jo heller ikke i mine begynderhænder. Så tippet om hellere at få købt en billig end slet ikke at købe, kan jeg godt lide. Så kan jeg jo derefter afgøre om der skal opgraderes.

  #7 Ku godt være jeg skulle prøve at kontakte nogle skoler og forhøre mig om der er noget at låne/leje til jeg finder ud af om det er noget jeg skal købe ind i.

  #9
  ElSenator
  Rusher
  • 579 Indlæg
  Offline

  #0, Jeg har en elektrisk violin jeg købte for 1000 kr. fordi jeg var nysgerrig. Jeg spiller mange andre instrumenter, så ville forsøge mig med noget udenfor min comfort zone. Jeg fik ret hurtigt lært de helt grundlæggende teknikker og kunne spille nogle simple børnesange. Men efter lidt tid gik det op for mig hvor langt der er fra “Jeg kan spille de her toner nogenlunde rent” til “Nu lyder det godt og kan bruges til noget”. Og siden har jeg ikke rørt den.

  Det er dog en højrehåndsfleshlight, så jeg kan ikke engang tilbyde dig at købe min billigt. Jeg tror nu også jeg beholder den, jeg kan stadig bruge den som effekt i nogle optagelser.

  #10
  NightBreaker
  Moderator
  • 1450 Indlæg
  Offline

  Okay. Et område jeg intet ved om. Long time. Der har været et indlæg jeg ikke kan komme med noget. Men alligevel spændende indlæg. Håber du finder det du skal bruge.

Viser 10 svar - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...