Forside Fora Politik/Samfund Atomkraft i Danmark Svar til: Atomkraft i Danmark

#20
Emilsa
Rusher
  • 761 Indlæg
Offline

#18 – Vores forsyningssikkerhed? Du ved godt at vi skal importere Uran – medmindre vi tvinger Grønlænderne til at åbne Kvanefjeldet, hvilket et flertal af dem ikke synes er en god ide. Jo mere vores energiforsyning kan afhænge af især vindkraft jo større er vores forsyningssikkerhed.

Jeg mener ikke at man nødvendigvis skal rive eksisterende kernekraftværker ned for at erstatte dem med kulkraft, men jeg ser ikke nogen grund til at investere i nye – når teknologien for vedvarende energi og energi distribution er i så kraftig udvikling, er billigere på både den korte og lange banehalvdel og i øvrigt er en mange gange bedre garant for den forsyningssikkerhed du taler om.

Pris er ikke rigtig noget argument.

Så længe du lever i en vækstøkonomi så er pris i den grad et argument, bevarres jeg ser hellere end gerne produktionsmidlerne overtaget af en demokratisk organiseret arbejderklasse samt kapitalismen og vækst økonomien afviklet til fordel for en bæredygtig form for socialisme – og jeg mener enddag at klimakatastrofen ikke kan håndteres hvis ikke det sker…

Men den konklusion er vi ikke så mange der er nået til, endnu – og derfor er vi nødt til at forsøge at symptombehandle og lappe sårene med de redskaber vi nu engang har til rådighed inden for rammerne af det eksisterende samfund – og så spiller pris altså en vigtig rolle hvis vi som samfund skal bevare vores konkurrencedygtighed globalt og ikke ende i en spiral af udvikling af underudvikling.

Atomkraft er voldsomt dyrt, selv nu hvor der har været faldende efterspørgsel bliver det ikke billigere – begynder folk at vende sig mod atomkraft – så stiger prisen på indput såsom uran derefter – og det vil ikke gøre det billigere end det er nu.