Forside Fora Politik/Samfund Coronavirustråden version 2

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  Cancerman
  Head Rusher
  Offline

  Det er næsten synd, at Politik/Samfund forummet, skal stå helt tomt, så nu åbner jeg ballet og pandoras æske.

  Hvad synes i så om det der Corona? Det er godt nok noget lort hva?

  Jeg måtte aflyse mit bryllup og min 40 års fødselsdag – brylluppet er i kalenderne til 31/7-2021, så nu må det
  lort her godt snart tage og drive over.

Viser 30 svar - 1 til 30 (af 1,288 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Kenkari
  Moderator
  • 2792 Indlæg
  Offline

  Jeg er en meget lille bitte smule hoptimistisk omkring det her coronapas. Så kan jeg måske få lov til at moshpitte en smule igen. Bare en lille bitte koncert. Far trænger.

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #2
  StultusX2
  Rusher
  • 2004 Indlæg
  Offline

  For lige at være pedantisk:
  V.2 uden en V.1 herinde?
  Og siden #Canis_lupus ikke har startet noget og Corona vira er kommet for at blive…med alle de mutationer, der er og vil komme…
  Cluster 5, den engelske, den sydafrikanske, den brasilianske, den nye amerikanske..læste endda noget om en Garmisch-Partenkirchen’sk?!? (Grimme skihoppere?) (suk)

  Skal denne tråd – så ikke bare hedde Corona vira 2021+ og/eller noget lign. ?

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

  #3
  Memorianx
  Rusher
  • 256 Indlæg
  Offline

  #1 Corona passet skulle først komme om 3-4 måneder, så det bliver det sikkert forsinket så mit gæt er at vil bliver færdige med at vaccinere i juni og får passet i august!

  #4
  hqx
  Rusher
  • 330 Indlæg
  Offline

  Lidt splittet over det der corona pas. Ideen er fin, men der er nogen – bla gravide og ammende som ikke må få vaccine. Dvs. hvis man er lidt uheldig kan man tidligst få en vaccination imod slut ’22. Det er godt nok lang tid hvis corona pas bliver et krav til restauranter og alle mulige andre events, selvom smitten er lav.

  #5
  Emilsa
  Rusher
  • 1144 Indlæg
  Offline

  Appropo Sydafrika, de har også deres anti-lockdown protester – det er store dele af middelklassen der er meget sure over at de skal blive hjemme og vise et minimum af hensyn. De får lov at protestere, politiet kan ikke finde ud af at tage fat i folk som ikke er fattige. Protesterne fokuserer meget om retten til stranden, siden regeringen har lukket strandene helt ned.

  Alt imens, hvis der er nogen fra de fattige kvarterer der går på gaden over at deres børn er sultne, at der er lukket for strøm og vand, etc. pga. de ikke tjener deres minimumsløn fordi der er lukket ned…. Så kører de Nyalaerne (Sydafrikanske hollændervogne) ind og skyder folk i øjnene med gummikugler

  I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

  #6
  Memorianx
  Rusher
  • 256 Indlæg
  Offline

  #4 jeg er heller ikke fan af ideen om Corona pas det skaber lidt et A og B hold i befolkning. der er “mange” der ikke kan få den lige med det samme børn/ungen, ammende, folk med allergi eller andre sygdomme. og så skaber det det indirekte tvang af vaccinen, jeg har selv tænkt mig at tage den men er stadig ikke fan af ideen om at tvinge folk til det.

  Må man egentligt diskriminere folk på baggrund af sundhedsdata? lige nu handler det om at restauranter gerne vil åbne men tænk hvis du fx ikke kunne få lov at komme ind på din uddannelse fordi du ikke er (eller ikke kan blive) vaccineret, eller blev sendt i den dårligere hjemme skole

  • Dette svar blev ændret 3 år, 4 måneder siden af Memorianx.
  #7
  Jeppe
  Rusher
  • 361 Indlæg
  Offline

  Corona-pas er en fin idé. Hvorfor skal alle sidde hjemme, hvis nogle sikkert kan bevæge sig frit i samfundet uden risiko for at blive smittet?

  Det giver ingen mening at begrænse hele befolkningen, blot fordi det ikke er dem alle der kan blive vaccineret. Dem som kan skal have mulighed for at være med til at få samfundet i gang igen.

  Når det så er sagt tror jeg, at udviklingen og udrulningen af et Corona-pas kommer til at tage længere tid end selve vaccinationen af befolkningen gør. Især hvis de konkrete rammer for et Corona-pas ydermere skal koordineres med andre lande.

  #8
  Emilsa
  Rusher
  • 1144 Indlæg
  Offline

  #7 – Mon ikke der kommer nogle vaccine resistente varianter der tvinger flyselskaberne til at holde deres maskiner på jorden på trods af at de enkelte lande åbner op indenrigs. Det ville passe mig, på natur og klimas vegne, fint at en stor portion af flyvemaskinparken når at rådne op før det her er overstået.

  I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

  #9
  Memorianx
  Rusher
  • 256 Indlæg
  Offline

  #7 der er to dele til corona passet, for at komme ud i verden findes der allerede løsninger.
  Hvad vi så gør internt for at kunne åbne op kræver vel ikke den store koordination med omverdenen, handler det om indrejsende turister kunne man vil tjekke deres vacinationspas og give dem den lokale løsning så de kan komme ud bruge penge

  #10
  Deadlights
  Rusher
  • 1230 Indlæg
  Offline

  Coronapas er fint. Det er lige meget at nogle må blive hjemme lidt længere end andre. Det er jo til det fælles bedste der så småt kommer gang i tingene igen.

  #11
  SturmWolfDK
  Rusher
  • 562 Indlæg
  Offline
  #12
  Emilsa
  Rusher
  • 1144 Indlæg
  Offline

  #11 – det er da dansk kultur når det er bedst, “Det kan vi ikke tage os af, vi har lige pause”

  I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

  #13
  Deadmeat
  Rusher
  • 362 Indlæg
  Offline

  #8: @Emilsa jeg er ikke uenig i at CO2 reduktionerne fra krisen er en positiv sidegevinst. Men at en enorm del af verdens fly står og rådner op kan aldrig blive en klimagevinst på lang sigt.

  I værste fald vil det jo kræve enorme investeringer og mange resourcer (= CO2) at få flyene flyveklar igen så. Eller i nogen tilfælde at nye fly måske skal bygges. Vi får jo ikke stoppet flytrafikken på den lange bane af det her. I bedste fald vil folk overveje i højere grad om en flyvetur virkelig er nødvendig (primært forretnings rejser).

  Mht. Corona pas så bliver der helt sikkert blot den spæde start på en ny måde at indrette vores samfund på. Det er helt tydeligt nu at vi kommer til at leve med Corona i verden fremover.

  Vacciner fjerner det ganske givet ikke, men kan i bedste fald lægge låg på, hvor omfattende smitten er i samfundet. Politikerne skal se at italesætte den erkendelse og arbejde på hvordan samfundet kan køre meget mere åbent fremover, med accept af at smitten er til stede.

  #14
  Emilsa
  Rusher
  • 1144 Indlæg
  Offline

  #13 – Jeg tror det bliver nemmere at tage beslutningen om at lade være med at få alle flyne op – hvis de ligger hen i vrag og de firmaer der ejer dem fra en side af er gået bankerot.

  For det bliver en beslutning der alligevel skal tages inden for det næste årti, at det meste af den kommercielle flytrafik skal afvikles. Sammen med en række andre trælse beslutninger – hvis vi skal undgå at være seriøst fucked de næste mange hundrede år. Vi har ikke så fandens meget tid, og drivmekanikken i vækstøkonomien er en dødsmaskine der driver os mod afgrunden i et accelerende tempo.

  Så kunne man forestille sig at tilskyndelsen til at investere den kapital der skal til for at genoprette langdistance luftfarte, i udviklingen og etableringen af andre former for langdistance person transport er nemmere.

  I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

  #15
  ElSenator
  Rusher
  • 579 Indlæg
  Offline

  Jeg kan ikke lade være med at tænke på at alle render rundt og siger “Når vi nu kommer tilbage til normalen, så skal vi det og det og det og det igen.”. Jeg tror ikke vi kommer tilbage til normalen. Corona forsvinder ikke fordi vi i DK bliver vaccineret. Eller i EU osv. Den muterer og vaccinerne vil muligvis miste deres effektivitet. Så corona kommer vi til at leve med fra nu af og altid.

  Vi kommer til at kigge tilbage på pre-2020 som “Dengang man kunne rejse hvor man ville og gøre som man ville”. Det tror jeg er sådan vi kommer til at sidde og sige til vores børnebørn.

  Det er konsekvensen af en global verden (er den ganske enkelt blevet *for* global?). Alle dele af verden er afhængige af hinanden og vi rejser overalt. En hurtig spredning af virus kan ikke stoppes. Og SARS-CoV-2 er selvfølgelig ikke den sidste. Og jeg tror også vi får flere at se indenfor de næste 20-30 år.

  Med det sagt, så forbliver verden selvfølgelig ikke så lukket som den er nu. Men “tilbage til normalen” tror jeg simpelthen ikke eksisterer. Det er en ny virkelighed, og den skal vi lære at kende og leve i. Og så skal vi selvfølgelig finde en måde at leve på som er økonomisk rentabel. Det vi gør nu kan vi jo ikke blive ved med. Jeg er dog af den opfattelse at vores regering har gjort et rigtig godt stykke arbejde, så må vi rette ind over tid, når vi lærer hvad vi kan og ikke kan som samfund.

  Og nu er vi selvfølgelig også blevet obs på det, så næste pandemi kan vi måske håndtere hurtigere, såfremt det kommer til at foregå mens der er generationsoverlap.

  • Dette svar blev ændret 3 år, 4 måneder siden af ElSenator.
  • Dette svar blev ændret 3 år, 4 måneder siden af ElSenator.
  #16
  VampiricEye
  Rusher
  • 3692 Indlæg
  Offline

  Jeg fortsætter min streak som utestet.:) Hvor mange gange er I andre blevet testet?

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #17
  ElSenator
  Rusher
  • 579 Indlæg
  Offline

  Jeg arbejder på et sygehus, så jeg bliver testet i hoved og røv. Og jeg gør det gerne, for det er jo ikke for min skyld jeg bliver testet, det er for alle omkring mig. Derudover bliver jeg quicktestet når jeg besøger familie udenbys, for ikke at slæbe noget med til dem.

  • Dette svar blev ændret 3 år, 4 måneder siden af ElSenator.
  • Dette svar blev ændret 3 år, 4 måneder siden af ElSenator.
  #18
  Spoock
  Rusher
  • 63 Indlæg
  Offline

  Jeg fortsætter min streak som utestet.:) Hvor mange gange er I andre blevet testet?

  Jeg er testet mange gange efterhånden. Jeg lytter pt. til anbefalingen/opfordringen om at hvis man ser folk gennem sit arbejde, skal man lade sig teste ugentligt. Der er ikke så meget run på og det er nemt at få tider, så hvis jeg har set forskellige folk ved f.eks. møder der er nød til at være fysiske, ja, så lader jeg mig teste.

  #19
  Jeppe
  Rusher
  • 361 Indlæg
  Offline

  Jeg er blevet testet 5-6 gange i alt. Min datter er vist testet 6 gange, hun har været hjemsendt fra skolen af to omgange til 2x test fordi en anden på årgangen var testet positiv.

  #20
  VampiricEye
  Rusher
  • 3692 Indlæg
  Offline

  Så gik den ikke længere. Jeg er blevet testet for første gang. Vi får besøg af et vennepar til Super Bowl i aften, så vi er alle 4 blevet testet.

  Det var fucking klamt at få den der pind ind i næsen, så det var lige før, jeg håbede på en positiv test, så jeg ikke udsatte mig selv for den oplevelse for ingenting.:D Men testen var negativ. Det er nok også godt nok.:)

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #21
  Emilsa
  Rusher
  • 1144 Indlæg
  Offline

  #20 – Hvis nu du havde været smart i en fart, så havde du taget testen for et par dage siden og haft den idag. Hvor du bare var blevet podet i ganen.

  I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

  #22
  VampiricEye
  Rusher
  • 3692 Indlæg
  Offline

  #21 Hvad så hvis jeg blev smittet i dagene efter testen?

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #23
  StultusX2
  Rusher
  • 2004 Indlæg
  Offline

  Jamen dog, er det SOS International, I er blevet testet af/hos den seneste uge?

  https://www.dr.dk/nyheder/indland/regioner-fyrer-leverandoer-af-lyntest

  ..hvor kan man i øvrigt få testet om ens antistoffer stadig er til stede.(positiv i maj 2020)

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

  #24
  Kenkari
  Moderator
  • 2792 Indlæg
  Offline

  #23: Du skulle gerne kunne få taget en antistof test på apoteket.

  Jeg fandt en liste til dig: https://www.apoteket.dk/raadgivning/paa-apoteket/antistoftest/antistoftest-apovac-apoteker

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #25
  Deadlights
  Rusher
  • 1230 Indlæg
  Offline

  Jeg blev testet op til Jul, men det var heldigvis blot halstesten. Nu er det bare med at holde ud jeg bare ud indtil jeg må få skuddet engang i april. (Forhåbentlig)

  #26
  StultusX2
  Rusher
  • 2004 Indlæg
  Offline

  ..hvorfor er næse værre end hals?

  #24 Øh, ja! Mente nu noget mere permanent! Det der fik vi* hele sidste år!
  *undervisere! Og JA! Jeg ved det irriterer dig, at Stultus’ er en sådan…gid man kunne moderere afk, ik’?

  MEN som #15 siger..Corona Vira ér en forkølelses Vira! = Vi/I/magthavere vinder IKKE, kommet for at blive/har været der hele tiden.

  Det NYE er bare det døds-tabu, som i sær de mere privilegerede lande har fået sig de seneste årtier?

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

  #27
  Deadlights
  Rusher
  • 1230 Indlæg
  Offline

  Næsetesten er træls fordi vatpinden skal stikkes ubehageligt langt ind.

  #28
  StultusX2
  Rusher
  • 2004 Indlæg
  Offline

  https://www.dr.dk/nyheder/indland/sos-international-efter-fyring-vi-skulle-have-undersoegt-underleverandoer-noget-mere

  Jeg forstår ikke helt!? ..er Coronavirus SARS-CoV-2 med og uden mink-mutationer, samt B.1.1.7 & B.1.351 & + alle de vira, der vil blive ved med at komme – som de altid har gjort..

  ..ikke det værste* siden anden verdenskrig?

  *Som historiker..mnjah..så i det mindste en sælger/formidler af historie til ungdom, finder jeg det stadig en “sjov” sammenligning, men fair nok

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

  #29
  Kimozabi
  Rusher
  • 127 Indlæg
  Offline
  #30
  VampiricEye
  Rusher
  • 3692 Indlæg
  Offline

  #29 Hurra for danske influencers, der lige smutter til Dubai og henter den slags snavs med hjem.

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

Viser 30 svar - 1 til 30 (af 1,288 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...