Forside Fora Off-topic Hvordan får man økonomisk hjælp som psykisk syg i Danmark?

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  TheMike
  Rusher
  Offline

  Jeg vil høre om nogle der kan hjælpe mig herinde vedr hjælp om kritisk støtte.

  Jeg har været langtids syg, da jeg efter et mentalt knæk efter en fyring blev tilknyttet psykiatrien hvor jeg fandt ud af at jeg lider af bipolar type 2 og emotionel personlighedsforstyrrelser, så har jeg sidenhen været parkeret på et resourceforløb hvor pengene er stramme.

  Faktisk så stramme, at hvis jeg ikke havde min kæreste at leve sammen med, så var jeg for længst blevet smidt på gaden.
  Jeg er ikke rigtigt i stand til at klare mig selv, men har prøvet alligevel grundet nær familie har hjulpet mig.

  Der er opstået strid mellem mig og familien, og vi snakker ikke sammen længere. Heldigvis har jeg min kæreste, der hjælper mig med at huske hvad jeg skal, hjælper mig med opgaver og kontskte det offentlige osv.

  Sidste år var jeg til tandlægen og fandt ud af jeg havde huller i mine tænder. Jeg har underskud hver måned, så det er der ikke penge til. Min sagsbehandler sagde jeg sku ansøge om økonomisk tilskud, men der blev jeg afvist grundet jeg har penge jeg ikke kan tage fra mine regninger der betales i kvartalet.

  Det er et halvandet år siden, og nu kan jeg mærke det er kritisk. Jeg har også engang haft bøjle på, og har gradvist over de seneste måneder kunne mærke mine tænder rykke sig, der nu er så slemt så mine fortænder går hver deres vej og jeg er ikke i stand til at spise og snakke ordentligt.

  Min sagsbehandler henviste mig til psykiatrisk hjælp indenfor tandplejen, hvor der står at hvis man lider at psykiske problemer og har problemer med livet så kan man anmode om hjælp.

  Det gjorde min kæreste for mig, og vi hørte ikke noget i noget tid. Hun ringede til afdelingen dagligt, hvor hun fik fat i en der kun kunne rykke sagden. Kæresten ringede hele tiden og det var kun hende vi fik fat i.

  Hun var også skuffet over de ikke havde kontaktet os, men min kæreste fik nummeret til hende som skulle være med til at afgøre sagen.

  Vi kom stadig ikke igennem, og det endte med at jeg blev afvist.

  Efter afvisningen får min kæreste fat i personen der afviste, der virkede meget chokeret over vi rent faktisk fik fat i hende.

  Hun sagde, at fordi hun var i tvivl om jeg var i målgruppen, så blev jeg afvist. Hun sagde, at vi bare skal klage, og så vil nogle andre se på det.
  Hun sagde i øvrigt, at kriterierne var psykisk lidelser, tilknytning til psykiatrien, social støtte person OG at bo på bosted var kravene, selvom der inde på den officielle side står at man kun behøver at opfylde én af tingene.

  Og det er her, jeg åbenbart falder igennem. Jeg har haft tidligere tilknytning til psykiatrien, hvor jeg venter på at få tilknytning til en lokal gruppe nu.

  Hvis ikke jeg havde min kæreste så havde jeg haft brug for en støtte person. Det er hårdt for min kæreste at være min, så har ansøgt, hvor de siger at fordi jeg har min kæreste kan jeg ikke få det.

  Jeg er så velsignet at have en der kan hjælpe mig, men jeg tapper jo hendes energi til dagligt. Men på grund af alt dette kan jeg, som jeg kan se, blot se på mine tænder rådne op, og mine tænder blive så skæve at jeg ikke kan noget med min mund.

  Jeg vil ikke ligge til økonomisk last på samfundet, men jeg er kraftigt psykisk nedsat og jeg kommer aldrig til at få råd til at få lavet det. Jeg står til at formentlig få førtidspension, der ikke er meget mere, så jeg står til nærmest bare at skulle have revet alle tænderne ud føler jeg.

  For et halvandet år siden var min tandlæge regning 4500 kr (jeg var til tjek hvor jeg fik et prisoverslag for at ansøge om økonomisk tilskud), og frygter at det sammen med mine konstant skævere tænder kommer til at tage livet af mig.

  Vi fortæller altid hinanden at vi betaler en høj skat for at der hånd om de svageste i samfundet.

  Men når man bliver en af de svage finder man hurtigt ud af det er en illusion alle får at vide så de med glæde betaler en høj skat…

Viser 26 svar - 1 til 26 (af 26 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Nickell
  Moderator
  • 1367 Indlæg
  Offline

  Jeg er målløs over dit forløb. Jeg kan desværre ikke hjælpe med nogle gode råd.

  Jeg er sikker på, at du ikke er en belastning for din kæreste. Men prøv at gøre nogle små ting for hende i hverdagen, så hun ved, at hun betyder meget for dig.

  Pluk nogle blomster, massér hendes fødder, alle de der småting, som betyder lidt for dig, men meget for hende.

  Pøj med det hele!

  #2
  Nioxic
  Rusher
  • 414 Indlæg
  Offline

  du skal kontakte din sagsbehandler hos kommunen..

  det er vidst deres job at undersøge om du er berettiget til hjælp, af den ene eller anden slags – inkl hjælpe dig med hvor/hvordan du søger om det.

  og ja, alle har en sagsbehandler.

  jeg har dog aldrig gjort den slags selv, så jeg ved ikke lige hvordan. Mit gæt er det foregår igennem borger.dk

  systemet er desværre skruet så kringlet sammen, at du skal bede om hjælp for at få det.

  samtidig er det så skide svært at undersøge hvad man kan bede om… at en sagsbehandler er den eneste løsning

  det er temmelig idiotisk

  jeg vil ønske dig held og lykke ! håber du vil opdatere os ifht hvordan og hvorledes – jeg er nysgerrig

  jeg kender en som har fået hjælp igennem kommunen også, til noget – også relateret til psykisk syg – dog var det mere i stil med en mentor og en bo-støtte som hjælper med nogle helt specifikke ting. det har taget nogle måneder at få strikket sammen

  så man bør være tålmodig.. hvilket er lidt fjollet, når det handler om folk med psykiske lidelser.

  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af Nioxic.
  #3
  Emilsa
  Rusher
  • 905 Indlæg
  Offline

  #2 – Prøv lige at læs OP igen, der er tale om sagsbehandler svigt – desuden er det er temmelig svært at være tålmodig hvis man har en tandpine der er ved at stikke af.

  #0 – Hvis ikke du kan vente på at få ordnet tænderne, du bor på helvedesøen i hovedstadsområdet ik? Undersøg hvad det koster i sverige, det kan være det er billigere. Eller snak med din tandlæge om en afbetalingsordning.

  I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

  #4
  Kenkari
  Moderator
  • 1819 Indlæg
  Offline

  Desværre findes der ikke en ordning eller pulje der hedder “Nå, du er nok psykisk syg, her er nogle penge”

  Det er baseret på hvilken ydelse du får, ikke hvordan du har det.

  Jeg er ked af at sige det, men forvent ikke du får penge af kommunen til noget som helst. Hvis du kan, find en anden løsning. Det er en kamp uden lige at slås med det offentlige, og den procentdel der rent faktisk får noget ud af det, når at bruger mere tid på det end Elon Musk bruger på sine forretninger og twitter updates.

  Edit: En af de ting jeg kan anbefale dig er at søge legater. Der findes indtil flere legater, som peger direkte mod folk med en eller anden form for lidelse. Det tager lang tid at sætte sig ind i de enkeltes krav, og du skal samle mange informationer nogle gange. Men, det kan være en løsning

  "Arguing with retards is lke playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af Kenkari.
  #5
  zyDocx
  Rusher
  • 195 Indlæg
  Offline

  Det lyder som om at du er kandidat til en SEL $85 støtte, selvom den aktuelt formentlig vil blive tilbudt som en SEL $82b.

  Det er dejligt for dig at du har din kæreste, dog ville jeg i dit tilfælde ansøge om ovennævnte, da det er fint med nogle friske øjne som er inde i systemet, som kan tale din sag uden at være inhabil.

  I tilfælde af kommunen ikke mener at du er kandidat til en af overnævnte, ville jeg opsøge et lokalt værested. Her vil du finde personale som er vant til at samarbejde med kommunens sagsbehandlere og formentlig kan støtte op omkring at du bliver tilbudt rette hjælp.

  Grunden til at det er smart med friske øjne hvor der ikke er følelser i klemme, er bl.a. at en sådan kontaktperson vil være i stand til at udfordre dig på hvad der er ret og rimeligt. Forstå mig ret, jeg oplever til tider borgere i mit arbejdsliv, som mener at det er en menneskeret at være ryger, hundeejer og bilejer, hvortil de fortsat (oprigtig) mener at det er et kommunalt ansvar når de ikke har råd til mad. Her vil en kontaktperson byde ind ift. at mægle imellem borger og kommune.

  Jeg kender self ikke til din økonomi, hvorfor du konkret er blevet afvist, samt har jeg kun din side af sagen.

  Uanset hvad ønskes du held og lykke. Håber det kommer på plads og at du modtager den hjælp du har krav på, så der kan komme ro på situationen

  http://konsolting.blogspot.com/

  #6
  Cancerman
  Head Rusher
  • 2520 Indlæg
  Offline

  Jeg får det næsten fysiks dårligt, når jeg hører sådan en historie som din.

  Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at vi ikke har styr på den slags i det her land.

  Har desværre ikke så mange gode råd

  #7
  TheMike
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 93 Indlæg
  Offline

  du skal kontakte din sagsbehandler hos kommunen..

  det er vidst deres job at undersøge om du er berettiget til hjælp, af den ene eller anden slags – inkl hjælpe dig med hvor/hvordan du søger om det.

  og ja, alle har en sagsbehandler.

  Min sagsbehandler fandt noget specialtandplejehjælp man kan ansøge, hvis man er psykisk syg.

  Men da jeg sendte en anmodning, var sagsbehandleren i tvivl om jeg kunne få hjælp eller ej, så hun afviste sagen selvom vi prøvede at komme i dialog med hende.

  Hun siger der ikke er mere hun kan gøre. Jeg er blevet afvist til enkeltydelse, og jeg er blevet afvist til at få specialtandlægehjælp da jeg ikke er psykisk syg nok.

  Det er baseret på hvilken ydelse du får, ikke hvordan du har det.

  Jeg er på resourceforløb, og er i forvejen i minus når regningerne er betalt hver måned.

  #5 Selvfølgeligt. Men i afvisningen står der intet om økonomi, men udelukkende at jeg ikke kan få tilbudt hjælp da jeg ikke eer bosat på et bosted, på trods af det slet ikke er et krav på deres hjemmeside. Der står der udelukkende til svage folk med psykiske lidelser.

  For at gøre det hele værre er jeg begyndt at kunne rokke med flere af mine tænder, hvilket kunne tyde på paradentose. Jeg maler fanden på væggen, for jeg er ikke tandlæge, men er begyndt at kunne rokke på mine tænder.

  Ender med at fucking tage livet af mig selv sådan som man bliver fucking behandlet i det her system

  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af TheMike.
  #8
  Stormtrooper
  Rusher
  • 121 Indlæg
  Offline

  Hvor mange penge drejer det sig om, min ven?

  #9
  TheMike
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 93 Indlæg
  Offline

  Juni sidst år var det 5600 kroner, som nok desværre ikke er blevet lavere siden.

  Syheforsikring Danmark giver mig 650 tilbage, så det er/var reelt 5000.

  #10
  Stormtrooper
  Rusher
  • 121 Indlæg
  Offline

  Kalder alle Russere! Skal vi ikke i den kommende søde julemåned hjælpe TheMike så meget som vores pengepung nu kan holde til hver især? Er der ikke en over-Rusher, der kan sætte noget i søen, så vi kan give en hånd med i julens ånd? Please.

  #11
  Ghidora
  Rusher
  • 856 Indlæg
  Offline

  Jeg syntes ikke det er den rigtige løsning at betale regningen for ham… der er for mange ting vi ikke ved noget om?

  Og hvad så næste gang?

  Hvis det står SÅ slemt til med de tænder så er 5000 kr langt fra nok!

  Det er noget samfundet SKAL tage sig af! så vi må hjælpe med at få det til at ske! så godt vi kan…?

  GL & HF

  #12
  Kenkari
  Moderator
  • 1819 Indlæg
  Offline

  #10: Hvor god og hjertelig dit ønske end er. Hvad så med alle de andre med problemer?

  "Arguing with retards is lke playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #13
  SturmWolfDK
  Rusher
  • 451 Indlæg
  Online

  Hvis man skulle gå med en offentlig tilgængelig indsamling her, så vil jeg i øvrigt anbefale at sitets ejer anmelder indsamlingen til indsamlingsnævnet, så man ikke står med en bøde for at overtræde indsamlingsloven.

  Det samme er ønskværdigt at undgå, hvis der skal bruges 5.600 kr. til tandlægeregning, så tillæg indkomstskatten, for det er hvad der skal betales, når gavegiver og gavemodtager er udenfor boafgiftslovens regler.

  Og hvis der ydes et privatlån, så husk at ågerrenter er strafbart efter straffeloven og dommeren i fogedretten vil elske, hvis du prøver at gøre dem gældende i hans/hendes fogedret.

  #0
  Kontakt en gratis bisidder organisation. Kommunerne giver ikke længere ved dørene, og gør gerne ulovlige krumspring, for at udsætte betalinger, indtil Ankestyrelsen pålægger dem at betale.

  #14
  Stormtrooper
  Rusher
  • 121 Indlæg
  Offline

  Tja. I har nok ret. Men hvis alle 446 brugere gav en 10’er hver, ville vi være ret langt…

  #15
  Kenkari
  Moderator
  • 1819 Indlæg
  Offline

  Tja. I har nok ret. Men hvis alle 446 brugere gav en 10’er hver, ville vi være ret langt…

  Der er alt for meget bureaukrati inde over det. Især når man laver en offentlige indsamling. Det koster penge, og man skal vise regnskab og jeg ved ikke hvad

  "Arguing with retards is lke playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #16
  Stormtrooper
  Rusher
  • 121 Indlæg
  Offline

  Tja. I har nok ret. Men hvis alle 446 brugere gav en 10’er hver, ville vi være ret langt…

  Der er alt for meget bureaukrati inde over det. Især når man laver en offentlige indsamling. Det koster penge, og man skal vise regnskab og jeg ved ikke hvad

  Hm. Så må vi hellere lade være med at hjælpe ham.

  #17
  Kenkari
  Moderator
  • 1819 Indlæg
  Offline

  Tja. I har nok ret. Men hvis alle 446 brugere gav en 10’er hver, ville vi være ret langt…

  Der er alt for meget bureaukrati inde over det. Især når man laver en offentlige indsamling. Det koster penge, og man skal vise regnskab og jeg ved ikke hvad

  Hm. Så må vi hellere lade være med at hjælpe ham.

  Jeg synes idéen var god. Det var en hjertevarm tanke.

  Det er bare ikke den hjælp der skal til. Det skal komme fra det offentlige.

  #0: Jeg har en ven, som har så smadret tænder, at der skulle operation og jeg ved ikke hvad til. Det er betalt af det offentlige, fordi det var en speciel sag.

  Kan du ikke undersøge via din tandlæge, om det kan betales af staten, fordi det er et særligt tilfælde, og måske søge om det via tandlægen?

  "Arguing with retards is lke playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #18
  Stormtrooper
  Rusher
  • 121 Indlæg
  Offline

  Tja. I har nok ret. Men hvis alle 446 brugere gav en 10’er hver, ville vi være ret langt…

  Der er alt for meget bureaukrati inde over det. Især når man laver en offentlige indsamling. Det koster penge, og man skal vise regnskab og jeg ved ikke hvad

  Hm. Så må vi hellere lade være med at hjælpe ham.

  Jeg synes idéen var god. Det var en hjertevarm tanke.

  Det er bare ikke den hjælp der skal til. Det skal komme fra det offentlige.

  #0: Jeg har en ven, som har så smadret tænder, at der skulle operation og jeg ved ikke hvad til. Det er betalt af det offentlige, fordi det var en speciel sag.

  Kan du ikke undersøge via din tandlæge, om det kan betales af staten, fordi det er et særligt tilfælde, og måske søge om det via tandlægen?

  Ja, du har ret

  #19
  Mr.Wizard
  Rusher
  • 40 Indlæg
  Offline

  #0 Lyder til du har brug for hjælp på flere fronter.

  1. Økonomi:
  Hvis det er korrekt at du har minus hver måned, og jeg har dannet korrekt indtryk af at din nuværende situation ikke er midlertidig(forstået som at du ikke forventer at være tilbage på arbejdsmarkedet indenfor et år)….lyder det til at du seriøst bør finde noget billigere at bo i, hurtigst muligt. Har du evt. udgifter til ikke-livsnødvendige ting, såsom bil/folkekirke/tv-pakker/cigaretter/sprut/unødvendige forsikringer/bank lån/diverse abonnenter som kræver månedlig betaling mv.
  Så fjern eller annuller straks alle dem du kan, og arbejd på at nedbringe evt. lån.
  Du kan altid få dem tilbage senere, når din økonomi bliver bedre.

  2. Helbred
  Hvis du har let til stress, vil bare det at få bedre styr på økonomien, hjælpe dig mentalt.
  Derudover, bør du straks få lavet de tænder, da ubehandlede tænder kan komme til at koste dig rigtig dyrt på dit helbred. Da barrierne til blodbanerne er meget tynde i munden generalt, samt især rundt om tænder der er ved at gå løs…risikerer du jo direkte blodforgiftning. Det kan man i værste fald dø af, hvis det ikke bliver behandlet i tide.

  Udgiften på de 5000,- bliver du simpelthen bare nødt til at “sluge” og få det overstået. Jeg blev ikke rigtig klog på din forklaring om hvilke penge kommunen mente du havde, men har du penge til at stå på en konto, bliver du altså nødt til at bruge dem på dette…uanset hvad du ellers havde håbet at bruge dem til. Dit helbred bliver altså nødt til at være første prioritet.

  Du kan dog(som andre nævnber) afsøge muligheder for at få det lavet billigere hos en anden tandlæge….bare pas på du ikke ender i hænderne på en eller anden kynisk tandlæge, som ikke har nogen samvittighed mht. at du får et godt resultat….det er ikke de sidste 1000,- kr’s besparelse værd, at vælge noget “usikkert”!
  Og når du så er igennem behandlingen og der er rettet op på tænderne….så husk at tage dig bedre af bisserne fremover. Altså børste tænder når du står op og igen før du går i senge om aftenen….og drop meget gerne kulsyre/sukker- væske produkterne(eller skær dem som minimum drastisk ned til højest 1 gang om ugen og i mindre mængde såsom en halv liter)….så er du allerede meget langt, mht. at undgå problemer med tænderne i fremtiden!

  3. Mht. din overskrift “økonomisk hjælp pga. psykisk sygdom”!
  Så giver en psykisk sygdom ALENE, mig bekendt, ikke ret til at modtage ydelser fra kommune/stat, hvis du SAMTIDIG har penge til at stå i banken. Det er samme regler ligesom alle andre borgere der evt. risikerer at blive ledige i en længere periode. Har de sparet en masse penge op i banken(f.eks. håndværkere) og får en skade der gør de ikke kan arbejde i f.eks. 1 års tid, vil kommunen fortælle dem at de ikke kan få kontanthjælp før disse opsparede penge er opbrugt. Hvilket kan være en drøn ærgerligt besked at få for dem, som havde planlagt at bruge disse penge på en sjov hobby eller måske et større hus projekt mv.

  Men har du penge eller værdier for over 10.000,- har kommunen faktisk lov til at nægte dig at få udbetalt kontanthjælp…sådan som reglerne er formuleret idag. Ressourceforløb er en slags “prøve periode” hvor ens arbejdsevne skal forsøges at fastsættes, men ellers mener jeg at taksterne er ca. den samme som for kontanthjælp og ressourceforløb plejer at ende ud i kontanthjælp, hvis ikke man “får det bedre/kommer i arbejde igen”!

  Har du store udgifter til bolig, kan du søge om at få boligstøtte(eller “særlig støtte” hvis du bor i andelsbolig….MEN disse ydelser skal dog tilbagebetales senere, så det kan blive en farlig glidebane, hvis du ikke forventer at få en større indkomst indenfor de næste par år….husk dette inden du søger). Forventer du at skulle leve af din nuværend eydelse længe, vil jeg derfor fortsat anbefale at kigge på mere permanente måder at nedsætte dine nuværende udgifter….såsom ved at flytte bolig(og måske endda by, hvis du bor i et “dyrt kvarter”)!

  Håber du kunne bruge noget at dette eller at det i det mindste fik sat nogle tanker igang!

  #20
  Ghidora
  Rusher
  • 856 Indlæg
  Offline

  Har du penge stående kan du vel bare hæve dem og sige du ikke har nogen penge? 😀

  GL & HF

  #21
  TheMike
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 93 Indlæg
  Offline

  Jeg ejer eget hus, som jeg købte for ti år siden.

  Så det var købt da jeg havde et godt job og livet gik godt.

  Jeg købte mit hus for 1.1 million, og efter købet og huset blev kigget igennem fandt jeg ud af det var et sminket lig der står til nedrivning.

  Sagen kører stadig mod ejerskifte foreningen (dansk ejerskifte forening), der prøver atgøre alt for ikke at betale.

  Huset er til nedrivning, så den har kun grundens værdi.

  Udover det bor jeg for Ca 11.000 om måneden, hvilket ville være svært at kunne gøre i en lejlighed.

  Men pga jeg ejer mit hus kan jeg ikke få økonomisk hjælp til udforuesete regninger.

  De penge de mener jeg har, er penge der skal bruges på mine regninger.

  Jeg kan ikke bare hive dem ud og sige “ups, jeg har ikke råd til at betale for dem”, for så bliver jeg jo smidt på gaden.

  De penge kommunen vil have jeg bruger, kan jeg ikke tage væk, for jeg kan ikke bruge dem på andet end mine regninger.

  Ved godt mange sikkert vil se negativt på mig grundet jeg ejer eget hus, og derfor ikke bør være berettiget nogen form for hjælp, men jeg er stavnsbundet, da jeg ikke kan sælge uden at lide et kolossalt tab, som jeg heller ikke vil kunne betale.

  #22
  maestro
  Rusher
  • 91 Indlæg
  Offline

  #21 Har der ikke været en ejendomsmægler henover? Tilstandsrapport? Det virker uvirkeligt hvad du skriver om huset.

  #23
  NightBreaker
  Moderator
  • 1048 Indlæg
  Offline

  Det du kan gøre iht din tandlæge regning. Det er at tage en snak med din tandlæge. Min tandlæge tilbyder afbetaling uden renter, helt ned til næsten ingenting pr måned.

  Pas på din kæreste og ikke mindst dig selv. Systemet er der ikke for at hjælpe en. Desværre. Derfor må folk altså til at stemme på nogle der vil hjælpe dem i bunden. Ellers ender vi med nul sikkerhedsnet. Pt er det mere regler end mennesker. Og det i sig selv er et fallit.

  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af NightBreaker.
  #24
  TheMike
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 93 Indlæg
  Offline

  #21 tilstandsrapporten sagde at der ikke var noget som helst galt.

  Vinduerne i stuen har jeg senere fundet ud af bære stuen, da gulvtæppet røg af gulvet er der store flænger i, strøene er der ti cm for lang afstand imellem så den type gulv (det er et gulv med små firkanter) er flækket så man kan ryge gennem gulvet hvis man hopper på det.
  Pynte stenene falder af udenfor, gulvet i soveværelset har en 3 cm rille mellem væg og gulv hvor ting kan falde ned (der var gulvtæpper i alle rum)

  Gangbroen er rådnet op. Der stod en masse opbevaring da jeg kiggede på huset så ham idioten der skrev tilstand rapporten skrev det så fint ud.

  Taget er der mange huller i så der står vand ind. Der var blevet brugt sko sværte på hullerne så de ikke kunne ses før til efter det faldt af.

  Tryg vil gerne udskifte gangbroen, problemet er at ejer skifte forsikringen skal skifte taget, som de også mener er okay at det er sådan.

  Min advokat i virksomheden blev skiftet undervejs da han enten sagde op eller blev fyret, og ham den nye har jeg kunne få fat i en gang da han startede sagen op.

  Har fået min kæreste til at ringe ham op dagligt i over en måned, sekretæren giver ham konstant noter men han undvige os og ringer aldrig tilbage.

  Han er en fucking plattenslager, men jeg har ikke psyken til at fortsætte det.

  Jeg har ingen Udd, og var auto dedakt i familie relateret arbejde. Da jeg blev fyret gul jeg flere år på dagpenge, fik kursus i lastvogn og kom i job med løntulskud som skraldemand.

  De lovede mig og kommunen konstant jobgaranti, og min kommune forlængede endda min periode fordi de lovede mig et job.

  Inden min fyring blev jeg udlånt til en anden afdeling der udnyttede mig med 16 timers arbejdsdage med skrald, hvor jeg til sidst gik så meget ned med stress at jeg begyndt at tænke jeg bare ville køre udover broen fordi jeg ikke kunne klare det mere.

  Min kæreste og jeg blev enige om at jeg lagde mig syg og ringede til lægen, der efter et hurtigt møde sygemeldt mig for stress.

  Jeg skrev det til koordinatoren, der var ok med det.
  Den lede Satan til chef skrev til mig at vi skulle have en snak om min sygeperiode, og sagde selvf ok.

  Aftalen var at han skulle ringe om fredagen kl 13, og det sagde jeg ja til.
  Han ringede for derefter at lægge på med det samme, hvorefter han skrev at vi ikke kunne fortsætte samarbejdet.

  Jeg var medlem af 3F, som jeg blev tvunget til da jeg blev ansat, og i deres regler stod der det var en ulovlig fyring, og han skrev at det var han ligeglad med han kunne gøre som jeg ville.

  Jeg susede ned til 3F, fik en snak hvor manden derfra sagde at det måtte de gerne. Jeg spurgte hvorfor står der så noget andet på jeres hjemmeside hvortil idioten sagde at det var nogle gamle regler, som de ikke havde opdateret.

  Jeg går til min kommunedame (der også er fra 3F), der sagde

  “vi slår dem henover nallerne og skælder dem ud.” og derefter kommer med den flabede kommentar

  “så… Hvad vil du nu?”

  (det er ikke samme sagsbehandler jeg har i dag)

  Jeg blev målløs over den ligegyldighed.

  Og ja, hvad fuck vil jeg nu? Jeg har i mit kaotiske liv prøvet at tage uddannelser. Hg, hx, flere tekniske grene, og jeg falder altid fra fordi jeg psykisk ikke kan klare det. Jeg kan læse og skrive fint, men har senere hen fundet ud af at jeg er stærkt talblind.

  Og så har mine psykiske lidelser også holdt mig tilbage, men det er først efter jeg blev knækket under min fyring at jeg fandt ud af at jeg var psykisk syg.

  Har skåret mig tidligere i mit liv og prøvet at tage OD. Mine forældre er ligeglade med mig. Jeg sku ha været en plet på lagenet, men de fik mig kun pga min mor var imod abort (den historie har jeg hørt mange gange)

  Efter jeg har fået så mange knæk er jeg blevet skide kold i røven overfor andre.

  Jeg eskalere problemer og vil gerne i slagsmål, jeg provokere folk der snakker lort til mig. Jeg har altid været stille indadvendt og accepteret at folk træder på mig, men jeg kan ikke holde det inde mere.

  Der er meget mere historie men vil gerne undgå at uddybe for meget så jeg ikke genkendes på nettet, selvom det dog nok ikke rigtigt er muligt at skjule det hvis man virkelogt kender mig

  Jeg var tilknyttet psykiatri 60 km fra mig til gruppeforløb der ikke dækkede mine sygdomme, men det var det eneste hospitalet kunne give. Jeg faldt fra pga det var psykisk hårdt at møde op til noget så langt væk som heller ikke gav mening med den forkerte hjælp.

  Jeg havde voldsomme selvmords tanker sidste år da jeg mistede min ene datter, det skrev jeg om herinde mener jeg. Jeg kontaktede psykiatrien, hvor de sagde de har ekstra meget travlt. Hvis man skal indlægges var der 7 til 8 timers ventetid for at blive vurderet om man kunne og det er først dagen efter man kan blive indlagt.

  Og hvis man bliver det, så er det bare alene i et rum hvor der kun er tilsyn engang imellem.

  Jeg blev tildelt en person på akut teamet, men han kunne tilbyde en telefon samtale engang imellem hvis jeg fik brug for det, men har brug for en man kan rigtigt komme til at snakke med.

  Men jeg får aldrig råd til en psykolog. Det skal man selv betale for.

  En psykiater kunne jrh komme til, men eftersom der kun er få med samtale tid og som ikke bare kaster medicin ud til højre og venstre, så var der halve års ventetider mellem samtalerne.

  Dvs når jeg endeligt skulle til hende vidste jeg jo ikke om jeg i den periode havde det ok eller om jeg var et psykisk vrag.

  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af TheMike.
  #25
  Mr.Wizard
  Rusher
  • 40 Indlæg
  Offline

  #24 Det var mange “problematikker” du fik listet dér!

  Ud fra dit skriv, er der umiddelbart ikke tvivl hos mig om, at du også vil have godt af at snakke med en psykolog. Du går med en masse vrede, som jeg tænker “skal ud”, MEN på en konstruktiv måde….og ikke iform af vold eller vredes udbrud på folk, du skal have hjælp af.

  1. Psykolog
  Du kan få en henvisning af din kommune eller praktiserende læge. Dette vil reducere udgiften med 60%. Du kan måske evt. tilbydes det helt gratis, hvis du er så heldig at bo i en kommune som tilbyder dette.
  Men ellers så får du tilskud til 12 konsultationer…som, hvis din læge og psykologen er enige, kan forlænges med yderligere 12 konsultationer, så 24 i alt.

  2. Økonomi
  Du skriver at du har boet i dit hus i 10 år nu, men at du har en sag kørende med forsikringen mht. dårlig tilstands rapport. Hvor længe har dette stået på? I de ca. 10 år?
  Jeg ville nok indrage en økonomisk rådgiver(f.eks. din bankrådgiver, hvis du ellers har et ok forhold til denne…evt. spørge om din kæreste vil hjælpe med dette, hvis du har for mange følelser i klemme på dette område). Hvis du/din kæreste har et godt forhold til banken, kan denne måske var villig til at kigge på din forsikrings sag og få sat mere skub i denne.

  Jeg har ikke det fulde overblik, men jeg tænker umiddelbart, at du(rent økonomisk) måske bør fokusere mere af dine tanker på din fremtid, istedet for at “sidde fast” i fortiden(huset). Dette kan evt. godt indebære at du må acceptere et tab via salget af dit hus. Hvor meget eller lidt, er noget jeg tænker du skal bruge en økonomisk rådgiver til at vurdere, hvilke muligheder der giver bedst mening i din situation. Jeg kan ihvertfald ikke se for mig, at du kan fortsætte med bare at køre som det gør nu ret meget længere. Du risikerer jo, som det ser ud for mig, at du på sigt mister meget mere ved at blive boende, end ved at tage affære nu og acceptere et økonomisk tab(på den korte bane).

  3. Parforholdet:
  Bor I sammen i huset, dig og kæresten? Isåfald, hvordan ser I begge på “flytte valgmuligheden”? Er hun mere eller mindre indstillet på dette, ifht. dig selv?

  Men det værste jeg tænker du kan gøre, er at fortsætte med at tænke “jeg bliver behandlet uretfærdig af alle myndigheder og de er alle sammen nogle røvhuller og jeg gider derfor ikke samarbejde, før jeg føler de behandler mig ordentligt”! Og så ellers forholder dig passivt ifht. at foretage ændringer!

  Så opsummeret, tag fat i:
  1. Bankrådgiver(evt. via din kæreste, hvis du ikke har tålmodigheden). Husk at forsøge være åben for de forslag du bliver præsenteret for.
  2. Psykolog henvisning, enten via din læge eller via sagsbehandleren i kommunen.
  3. Tandlæge, spørg denne om mulighed for at splitte regningen op i flere mindre udbetalinger, over flere måneder.

  Håber du kommer ind på “rette spor” igen, i en nær fremtid….lad være med at vente for længe med de “svære beslutninger”, som er nødvendige!

  Alt det bedste herfra!

  #26
  Mr.Wizard
  Rusher
  • 40 Indlæg
  Offline

  Fortsat…ang. psykolog hjælp, så glemte jeg at linke hertil = https://www.sundhed.dk/borger/behandling-og-rettigheder/sygesikring-og-laegevalg/gratis-behandling-og-tilskud/psykologhjaelp/
  Tænkte at det kunne være, at andre end trådopretter, måske kunne have gavn af at kende reglerne for hjælp på dette område!

Viser 26 svar - 1 til 26 (af 26 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...