Forside Fora Off-topic LED Pærer

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  MiNo
  Rusher
  Offline

  Jeg skal have skiftet i alt 8-10 styks og spekulere på om der er et mærke som er særligt godt for tiden? Eller noget man skal undgå

  Skal bruge diverse størrelser og nogle skal være dæmpbar og nogle skal kunne tåle at være monteret udenfor (i passende lampe. Så det er til lidt af hvert.

  Det jeg har oplevet med mine nuværende LED pærer, som jeg gerne vil undgå:
  * Nogle summer og blinker når de dæmpes. Observeret med IKEA pærer (nogle år gamle). Så drejer man lidt på dæmperen, og håber man finder et ‘roligt’ sted.
  * Pærer brugt udedørs dør hurtigt. Nogle kraftige (ca 10 w) ‘fillament’ pærer fra Jem&Fix. De dør ikke helt, men går ned på ca 5% lysstyrke efter et års tid.

  Jeg har en lysdæmper til lamperne over mit spisebord. Nogle LED pærer virke ikke godt med denne (den er nok ikke en ‘LED dæmper’ men hvilke LED pærer fungere godt med en sådan?

  Så fabrikat, evt modelserier – og evt et sted at købe dem ?
  Al opdateret LED info kan bruges.

Viser 8 svar - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  StiX
  Rusher
  • 180 Indlæg
  Offline

  Jeg er begyndt at skifte vores pærer ud med smartpærer fra ikea efterhånden som de ryger i svinget. Indtil videre er de ikke sluttet til en hub, men fungerer som almindelige pærer. Glæder mig dog til at prøve de nye funktionaliteter når jeg får mig taget sammen til at købe hubben 😅

  Nogle summer og blinker når de dæmpes. Observeret med IKEA pærer (nogle år gamle). Så drejer man lidt på dæmperen, og håber man finder et ‘roligt’ sted.

  Det tror jeg nu er lampen og ikke pæren. Jeg har samme problem med min natlampe og har prøvet med et hav af forskellige pærer uden held.

  #2
  Red82DK
  Rusher
  • 69 Indlæg
  Offline

  https://www.av-cables.dk/e27-led-paerer/philips-led-deko-filament-e27-8-w-stk-806-lumen.html

  Jeg købte disse philips og er godt tilfreds, de har også andre billige gode pærer.

  Jeg har også lige skiftet til norlys flex aftale, så jeg kun giver 3kr kwh istedet for de 4kr jeg gav til forsyningen før.

  #3
  NightBreaker
  Moderator
  • 1197 Indlæg
  Offline

  Nu kommer det an på sockel. Men gå efter høj Ra tal, det giver bedst lys. Jeg har lidt blandet og eneste der har holdt er et noname mærke man ikke kan købe mere. Kørt i over 10 år. Ellers holder de kun 3-4 år iht næst bedst. Hvor lyset bliver dim, eller de blinker, eller helt stopper med at virke. Har blandet af gu10 e27 e14.

  Pt. Er det Philips og cosna. Og så det her noname. Købt i Tyskland i real for mange år siden.

  #4
  Mr.Wizard
  Rusher
  • 53 Indlæg
  Offline

  Dæmpbare LED pærer med god kvalitet lys = https://detled.dk/367-e27-stor-fatning?maerker=hilux

  Til udendørs brug, skal du huske at kigge efter i specifikationerne/produkt beskrivelsen, om det specifikt nævnes at pæren er egnet til dette.

  Skal du ikke bruge dæmpe funktion, vil jeg anbefale at købe pærer uden denne….da min erfaring er at de holder lidt længere uden at lysstyrke samt farve kvalitet ændres. Såfremt led pæren er samme fabrikant eller samme kvalitet!
  Eksempel = https://detled.dk/e27-stor-fatning/7391-diolux-krone60-e27-led-krone-paere-6w-3000k-806lm-daempbar-5704413025722.html

  Og generalt, skal du huske at 2700 – 3000k (Kelvin) er farven der kommer tæt på den du kender fra de gammeldags glædepærer. Jo højere tal, jo mere “hvidt” bliver lyset! RA værdien, angiver hvor godt lyset gengiver farver præcist. Et klassisk eksempel på lys med dårlig RA, er at du f.eks. om aftenen bladrer i et katalog(f.eks. reklame) og du vil f.eks. se at de røde farver i kataloget ser unaturlige/kunstige ud.
  Jo højere RA værdi, jo bedre kan du skelne og se farver korrekt. Dem der sælger kvalitetes LED pærer, anbefaler at købe led med en minimum RA værdi på 90 eller højere. De fleste alm. dagligvarer butikker, sælger led pærer med RA værdier på 80.

  Dette kan også gå, hvis man f.eks. bare skal bruge noget lys til carporten så man kan finde bilen i mørket. Og er ligeglad med om farven på lakken af bilen evt. ser lidt anderledes ud!

  #5
  MiNo
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 543 Indlæg
  Offline

  Jeg vil lige sige tak for indspark. Jeg blev noget så voldsomt distraheret af andre begivenheder, at dette lige røg på pause.

  #6
  Snowball42
  Rusher
  • 79 Indlæg
  Offline

  Er jeg den eneste der oplever at LED ikke altid holder helt vildt længe?

  Jeg har 3 pærer der er gået udenfor de har holdt 1½ år.

  Jeg har i løbet af det sidste år skiftet 7 LED pærer indenfor. Jeg har haft forsøgt med forskellige mærker og prislejer, uden det dog har givet den vilde forskel.

  Jeg ved ikke om jeg enten bare er uheldig, eller har noget rådden strøm.

  Sidst købte jeg bare et par helt billige pærer fra Jem og Fix og flyttede de dyrere pærer ind på min datters værelse, og så kan de andre gøre sig i gangen hvor der alligevel ikke er tændt så meget. Det var disse, det var i hvert fald billigt https://www.jemogfix.dk/led-spotpaere-5-w-gu10-2-pk/7106/9059494/

  #7
  MiNo
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 543 Indlæg
  Offline

  #6 100% samme oplevelse.

  #8
  SvenBent
  Rusher
  • 207 Indlæg
  Offline

  Jeg har koebet de billige fra walmart saa laenge det har varet i et bloedlys da amerikaner aabenbart godt kan lide ojebelastende meget kold hvidt lys

  jeg tror jeg har skifter omkring 3-4 parer over de 8 aar jeg har boet ihuset ikke hall er blevet skifter paa samme tid men de blev skifter et par om maaneden naar jeg lige gad samle et par stykker op

  jeg har 7 pare alene i kokkenets 3 paa hvert vaerele i loftet. et par bord lamper ogsaa saa der er nok er ca 56 paere i/paa huset

  - Sven Bent

Viser 8 svar - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...