Forside Fora Off-topic Smagssans spørgsmål

 • Dette emne har 4 svar og 4 stemmer, og blev senest opdateret for 2 måneder siden af Nioxic.
Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  Bullit
  Rusher
  Offline

  Jeg har forsøgte at google det. Men jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal søge.

  Min datter på 3 ½ elsker at spise ALT. Hun siger det smager godt. Hvis hun ikke får stimuleret sin smagsoplevelse ofte, finder hun selv på at spise alternativer. Det giver engang imellem dårlig mave og ubehag. Før var det engang i ugen, hvor hun manglede noget nyt. Nu er det næsten hver dag. Hun spiser blandt andet jord, papir, stueplanter, birkes direkte fra posen, chili, hundemad, forårsløg, hele løg, hvidløg, purløg, timian, peberrod, basilikum og alt muligt andet, hvor jeg tænker at det da umuligt kan smage godt bare sådan. Hun kan f.eks. finde på at gemme sig i entreen for at slikke på skosåler, eller slikke på hjulene til sin lillebrors barnevogn.

  Når man google børn som spiser jord står der mest at det bare er “sundt” at få bakterier og at børn nu typiske et alt for sterile. Lægen mener heller ikke der er noget forkert i det. I sommers spise hun, uden at blive opdaget, så meget sand at det kom ud i hele ringriderpølser når hun skulle lave. Det minder lidt om Bortus fra The Orville.

  Er der nogen herinde, som har oplevet noget lignende? Det er et spøjst problem at have. Kan eller skal jeg prøve at udnytte og lege videre den “superkraft” som hun har? Jeg kan huske at der for nogle år siden var en historie om en der havde forsikret sin næse fordi hendes lugtesans var så god og den blev brugt i hendes arbejde. Står min pige i samme situation?

Viser 4 svar - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  GrillBiller
  Rusher
  • 52 Indlæg
  Offline

  Bare vær glad så længe det vare.. på et tidspunkt vender det nok og hun bliver kræsen over for det mindste…

  havde det været en hundehvalp, var diagnosen nok at hun manglede stimulering og krævede mere opmærksomhed for sin nyskerrighed…

  #2
  ByteBandit
  Rusher
  • 34 Indlæg
  Offline

  Det Lyder underligt med chili det kan min ikke lide. Prøv med en virkelig stærk chilisauce ellers noget bittert som en grapefrugt eller en kop koffeinfri kaffe det kan min ikke lide selvom hun spiser det meste.

  #3
  Bullit
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 39 Indlæg
  Offline

  Det Lyder underligt med chili det kan min ikke lide. Prøv med en virkelig stærk chilisauce ellers noget bittert som en grapefrugt eller en kop koffeinfri kaffe det kan min ikke lide selvom hun spiser det meste.

  Grape og kaffe kan hun sagtens drikke. Chilifrugter spiser hun hele. Jeg kan selv ikke fordrage stærk mad så det er begrænset hvor stærke de har været dem som hun har spist.

  #1 der ligger en agility bane tæt på, der hvor vi bor. Jeg må hellere tage hende med derhen

  #4
  Nioxic
  Rusher
  • 414 Indlæg
  Offline

  Sørg for at have en stor skål med nødder, frugt osv til at stå, og sig “det her, kan du bare gå hen og spise”

  så på den måde undgår du at hun pludselig æder en skovsnegl og får en parasit… https://www.seoghoer.dk/kendte/nu-er-han-doed – eller lign uheldigheder.

  det lyder dog også til at der er noget galt mentalt, på det punkt… hvor galt det er afhænger vel af øjnene der ser. men jeg har da hørt om en knægt som ikke kunne mærke, om han var kommet til skade, og det er jo også et “held i uheld”-problem fordi knægten godt kunne rende rundt i 3 timer på en legeplads, selvom han havde brækket håndleddet og burde være på skadestuen

  er der noget barnet ikke kan lide at spise?

  hvad siger lægen? (jeg ville høre min læge, hvis det var mit barn)

  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af Nioxic.
Viser 4 svar - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...