Forside Fora Hardware Ny skærm til PC og Mac

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  Tas
  Rusher
  Offline

  Hey

  Jeg vil gerne have en større skærm. Har en 24″ FHD lige nu.
  Vil gerne op på en 27.

  Jeg vil gerne bruge skærmen sammen med min PC og min Macbook Air M1.

  Jeg har været lidt i tvivl om hvilken opløsning. Ville nok gerne over 1080p, så tænkte først 1440p.

  Men tænkte at det formentlig ikke var optimalt i forhold til min PC hvor jeg tror 1080p passer bedre til dens performance ved gaming. Jeg er lidt nervøs for hvordan 1080p ser ud på en 1440p skærm. Dernæst læste jeg, at MacOS ikke skaler så godt til 1440p?

  Så næste var så en 4k skærm. Tænker at 1080p gaming fungere fint på den, da det jo passer med en x2 på hver akse.

  MacOS skulle også skale fint deri, men læste så, den primært forstørre så så man bare sidder som var der en 1080p skærm (omend nok lidt mere crisp).

  Nogle der har erfaring med 1440p sammen med Mac og om gaming i 1080p på sådan en skærm er håbløs?
  For så må det jo være 4k skærm jeg skal gå efter. De er bare lidt møg dyre.

  Når jeg har bestemt opløsning, kan jeg begynde at lede efter en som passer på andre ting (inputs, refresh rates osv.).

  Hører gerne erfaringer 👍

Viser 5 svar - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Mr.Wizard
  Rusher
  • 84 Indlæg
  Offline

  #0

  Opløsning på en monitor, især ved gaming, handler egentlig mest om smag og behag. Og derfor når du spørger til dette, vil du derfor få forskellige meninger. Alle der sidder med en 4k monitor, vil hævde de ikke kan nøjes med mindre. Og dem som sidder med en 1080p monitor og ikke har planer om at gide at spendere 10.000 på nyt grafikkort/PC-opgradering, vil sikkert sige at de sagtens kan leve med 1080p på en monitor, som er under ca. de 30-31 tommer.

  Mht. MAC understøttelse/samspil, bliver jeg dig svar skyldig, da jeg aldrig har ejet sådan en computer eller hjulpet nogen hvor de ikke bare brugte den indbyggede/medfølgende skærm.

  Men spiller økonomi en væsentlig rolle og har du ikke et behov rent “professionelt” mht. at en højere opløsning er nødvendig for at du ikke bliver generet i dit arbejde(hvilket jeg fornemer lidt ikke er derfor du spørger til højere opløsning).
  Ville jeg umiddelbart anbefale at gå efter en god 1080p monitor, så du slipper for at evt. finde det nødvendigt at opgradere flere dele i maskinen lige bagefter, pga. ydelsen i spil gik for meget ned når PC’en skal trække den højere opløsning.

  Og går du meget op i at sort skal være sort, vil jeg anbefale af kigge efter en monitor med VA panel. Og ellers hedder det IPS. OLED monitorer starter ved +6000,- så de er nok for dyre til dit budget endnu. Samt de er stadig i et tidligt stadie mht. PC brug, hvor levetiden er lidt uvis. Så er nok bedst at vente lidt endnu…især hvis man er den sparsommelige type!

  Der kommer nye monitorer på markedet hvert år, så det er lidt svært at holde trit med hvilken model lige-nu er den der giver mest for pengene.

  Men youtube kanalen “Monitor’s Unboxed”, er ret seriøse og hvis du mangler “Inspiration” til hvilke modeller du kunne overveje…ville jeg kigge på en af deres videoer hvor de gennemgår markedet.

  F.eks. denne = Best Gaming Monitors in Europe 2023: 1440p, 4K, Ultrawide, 1080p, HDR and Value Picks

  #2
  knekker
  Rusher
  • 834 Indlæg
  Offline

  Med mindre man har falke øjne, så giver 4k skærm mindre end 38″ ikke meget mening, i forhold til de ekstra penge og problemer det medføre.
  Jeg bruger selv en 32″ men med 1440p, så jeg får det bedste fra begge verdener. Jeg får masser af screen space og den emersiveness en 32″ tilbyder, uden at det presser min gpu unødvendigt. Og så er alt på skærmen også i en behagelig størrelse uden at man skal tye til windows scaling.
  Jeg arbejder også hjemme fra via remote work, ved at køre 1440p frem for 4k, kræves der mindre båndbredde, så jeg får en meget mere flydende og responsiv bruger oplevelse.

  Jeg er super glad for min skærm, men måske er det over dit budget.

  • Dette svar blev ændret 2 måneder, 2 uger siden af knekker.
  #3
  NightBreaker
  Moderator
  • 1425 Indlæg
  Offline

  Hvis du har plads til det så vil jeg gå efter en større skærm end 27″, men hvis du holder fast i det, så vil jeg helt klar gå efter en 27″ med 1440P.

  LG 27GP850-B
  https://www.lg.com/dk/skaerme/lg-27gp850-b

  Dell S2722DGM
  https://www.dell.com/da-dk/shop/dell-27-kurvet-gaming-sk%C3%A6rm-s2722dgm/apd/210-azzd/sk%C3%A6rme-og-sk%C3%A6rmtilbeh%C3%B8r

  #4
  NightBreaker
  Moderator
  • 1425 Indlæg
  Offline

  Jeg har selv en 42″ LG C2 OLD monitor. 4K. Den tager meget plads, men var en drøm at få fat i.

  Men hvad havde du tænkt dig iht. pris. ?

  #5
  Tas
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 10 Indlæg
  Offline

  Hey… Tak for forslag.

  Jeg er desværre lidt begrænset højdemæssigt, så derfor nok kun en 27″ går an. (har ca. 48 cm at gøre godt med).

  Jeg har faktisk kigget lidt på LG og Dell varianter i 4k udgave. Igen, kommer ikke rigtig til at upgrade PC, så er lidt nervøs for en 1440p skærm. Spiller mest lidt ældre spil, og der er ofte ikke resulation skaler i – og gerne strategi spil, så masser af UI elementer og tekst. Så tror bare at skulle afvikle spil i 1080p vil give et blurry resultat på sådan en.

  Så er nok tilbage på enten en 1080p skærm eller 4k. Har faktisk kigget på Dell og LG varianter i 4k – dog ikke gaming varianter, da mange hz hurtigt løber løbsk i KR (der havde jeg mine øjne rettet på en GigaByte).

  Ville gerne holde under 2500 kr.

  Dem jeg lige kiggede på indtil videre er nedenfor. Vil gerne have USB-C tilslutning hvis muligt hvor der også var mulighed for opladning via powerdelivery i ,og skulle der være speakers i, var det også en fin lille ting

  Men ja, kan godt se, at måske ville en 1440p skærm give bedre features, performance sov. til pengene, så måske jeg lige skal genoverveje.

  Links til dem jeg har kig på p.t.:

  Sjovt link

  Og

  Et sjovt link til proshop

  Jeg har lige rettet dine links, da de fuckede med formateringen af forummet //Kenkari, Moderator

  • Dette svar blev ændret 2 måneder, 2 uger siden af Kenkari.
Viser 5 svar - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...