Forside Fora Off-topic Skat – kørselsfradrag

 • Dette emne har 8 svar og 5 stemmer, og blev senest opdateret for 3 år siden af hausner.
Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  cosdro
  Rusher
  Offline

  Er i dag inde og se min årsopgørelse for 2020 i forbindelse med at jeg kigger på min forskudsopgørelse.
  Jeg har tidligere på året rettet til med kørsel, da det jo skal registreres manuelt. Derved gået fra minus 6k til plus et par plovmænd.

  I dag da jeg så kigger, er kørselsregistreringen så væk? Jeg undrer mig og registrerer på ny. Denne gang går den fra minus 6k til minus 4k? Og har registreret samme kørsel.

  Enten er der noget jeg kraftigt har misforstået vedrørende fradrag, og ellers må det være Twilight zone.

  What gives… det given ingen mening… vel?

Viser 8 svar - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Kenkari
  Moderator
  • 2765 Indlæg
  Offline

  Ring til skat i morgen. Bedste bud.

  Ingen af os kan jo se din opgørelse eller vide hvad skat evt har lavet.

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #2
  Fisker
  Rusher
  • 438 Indlæg
  Offline

  Hvis du har lavet kørselsfradrag i din forskudsopgørelse så er den blevet fjernet fra årsopgørelsen så de lige kunne straffe dem som faktisk havde styr på deres forskudsopgørelse.

  #3
  SturmWolfDK
  Rusher
  • 562 Indlæg
  Offline

  #0
  Det er fjernet igen pga. coronanedlukningen. Og bare rolig du behøver ikke føle dig særlig ramt, da det er sket for alle skatteydere i Danmark hehe.

  https://www.sktst.dk/aktuelt/pressemeddelelser/skattestyrelsen-i-aar-skal-pendlerne-selv-skrive-koerselsfradrag-paa-aarsopgoerelsen/

  Hvis du er i tvivl om du har registreret det korrekt igen, så vil det bedste være at ringe til Skattestyrelsen i morgen. (SKAT er afgået ved døden).
  Det er med at få det gjort her inden fristen den 1. maj, for ellers skal du igennem en genoptagelse af din skatteansættelse. Fristen gælder også banker og arbejdsgivere, så forskellen kan måske være fordi der er konteret nye oplysninger på din årsopgørelse fra en ny indberetning. Det er Skattestyrelsen dog bedre i stand til at fortælle dig, end vi er

  #2
  First world problems be like – “Are we a joke to you”.

  #4
  Kenkari
  Moderator
  • 2765 Indlæg
  Offline

  #3: For os gamle prutrøve vil det altid hedde Skat

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #5
  hausner
  Moderator
  • 713 Indlæg
  Offline

  Ja det er en meget mærkelig praksis de har foretaget her. Men der er garanteret mange der ikke får indregistreret det igen og så er de penge jo tjent hjem.
  Jeg røg iøvrigt til torskegilde for et par år tilbage og her fortalte damen fra SKAT hvorfor jeg var blevet trukket ud. Da jeg gjorde min kørsel op sidst på året passede det ret godt på det jeg havde indtastet i forskudsopgørelsen, så jeg valgte bare at lade den stå uden at rette i den. Det er så åbenbart usansynligt at man rammer nogenlunde plet hvilket giver udslag i deres systemer og så bliver man trukket ud til gennemgang.
  Efter mange ubehagelige samtaler hvor jeg skulle fremlægge bevis for det ene og det andet og min arbejdsgiver skulle skrive erklæringer på det ene og det andet samt at man blev beskyldt for ikke at have styr på ting som var sket for flere år tilbage fik jeg min opggørelse. Jeg blev trukket yderligere 12kr.

  #6
  Fisker
  Rusher
  • 438 Indlæg
  Offline

  #3 De skal ikke starte med at sige vi skal være påpasselige med kørselsfradraget og så komme et år senere og sige “jk, lol.”

  #7
  SturmWolfDK
  Rusher
  • 562 Indlæg
  Offline

  #4
  I know!

  #5
  Well det hedder sig jo, at man skal holde en kørebog selvom man blot er arbejdstager, men det har jeg måske set fire tilfælde af personer der gjorde, og den ene var min far, så det er vist ikke særlig almindeligt. Han gjorde det endda kun fordi han selv blev trukket igennem møllen, og havde den indstilling, at de satme ikke skulle have den tilfredsstillelse igen haha.

  Mig bekendt anmoder de dog ikke om det, medmindre der er begrundet mistanke om snyd. Deres nye AI der kigger årsopgørelserne igennem har måske ændret på hvor mange sager der tages ud til kontrol, dunno. Procenten er vist i forvejen lav, så det er vist kun de mest åbenlyse tilfælde, eller hvor en revisor f.eks. indsender en lovpligtig underretning. Politikerne har jo sparet gevaldigt i det seneste årti, men den tendens er vendt igen – bl.a. pga. det famøse EFI system, som fuckede helt op.

  Jeg har set en sag hvor forhøjelsen var 7 kr. lol. Men har vist været en sag fremme i medierne på 1 kr. Mener det var en 15 årig knægt der var avisbud, hvor moren stod frem og var ret forarget hehe

  Hvis man ikke er tilfreds med sin opgørelse, og mener Skattestyrelsen tager fejl, men de nægter at lave det om, så kan man jo altid klage til Skatteankestyrelsen. Klagegebyret er dog hævet til 1.100 kr.
  Hvis det er en sag, man mener kræver en repræsentant, så betaler samfundet jo minimum 50% af lønnen til vedkommende (Omkostningsgodtgørelse). Også selvom du taber sagen med et brag. Hvis man vinder eller får overvejende medhold, så får man 100% dækning + klagegebyret tilbage

  *Edit*
  Når det har været sendt ud i medierne at det er fjernet igen, så må det i øvrigt være folks egen opgave at få det registreret igen imo. Der må være grænser for kuvøse staten.

  • Dette svar blev ændret 3 år siden af SturmWolfDK.
  #8
  hausner
  Moderator
  • 713 Indlæg
  Offline

  Det er da mere kuvøse at fjerne fordi folk måske glemmer at opdatere deres kørselgodgørelse. Så skal de lade den være og regne med at folk godt kan finde ud af at opdatere deres kørselsgodtgørelse som de jo skal gøre uanset om Covid havde været der.
  Og det bliver jo først fjernet efter årets udløb, så det som folk har beregnet efter er allerede indregnet i deres skat for året. Så de Har fået fordelen af kørselsgodtgørelsen. Dvs. udgangspunktet er at folk ikke er kan finde ud af at angive det korrekt så nu antager vi at alle tager fejl og giver dem et skattesmæk medmindre de retter det til. Det er da en underlig tankegang.
  Hvis det skulle have givet mening skulle de have nulstillet kørselsfradraget tidligere i 2020.

Viser 8 svar - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...