Forside Fora Hardware Solceller + batteri

 • Dette emne har 15 svar og 7 stemmer, og blev senest opdateret for 2 måneder siden af Snowball42.
Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  Bams
  Rusher
  Offline

  Er der nogen der har sat sig ind i 2023 løsninger for solceller + ellagring. Da vi kigger ind i at bytte bil 2 ud med endnu en ellert, så sidder jeg med følgende spørgsmål?

  – Hvilken solcelle+batteri “enterprise” bør jeg kigge på? (jeg har ingen gør-det selv forudsætninger)
  – Hvilke løsninger giver den bedste brugervenlighed / automatik(dvs. lagrer selv, batteri understøtter samtidigt forbrug(bil, køkken, kontor), bruger fra elnettet når det er billigt, bruger fra batteri når det er dyrt, andet gøjl?
  – Er “installerbart” (herunder nogenlunde æstetisk) i et paracelhus-setup

  Udover 2 elbiler er vi en hustand på 5, og elmåleren står sjældent stille. Incitamentet for at investere vil være økonomisk, så jeg prøver også at forstå businesss casen. Derudover er det rart at vi vil slide noget mindre på klimaet.

  Nogen forslag til leverandører + løsninger?

  • Dette emne blev ændret 2 måneder, 1 uge siden af Bams.
Viser 15 svar - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  NightBreaker
  Moderator
  • 1362 Indlæg
  Offline

  Vi er ved at regne på det også. Sgu ret svært lige at komme frem til et korrekt regnestykke, og iht. regler for el. Så jeg følger også lige med.

  #2
  Cancerman
  Head Rusher
  • 2855 Indlæg
  Offline

  Mikma.dk får generelt en del ros i diverse solcelle grupper.

  Jeg har ikke selv købt endnu, så skal ikke kunne sige om de har fortjent deres ry.

  Jeg hældte selv til en Growatt løsning tidligere. Men jeg er gået lidt væk fra det igen, da jeg ikke gider stavnsbindes til deres batterier.

  Hvad vej kan cellerne vende og hvor mange var du plads til?

  #3
  GrillBiller
  Rusher
  • 66 Indlæg
  Offline

  Jeg syntes man kan få meget el for samme pris som man skal købe et husstandsbatteri for … 25-64000kr. (Sidst jeg så på det dog…)

  #4
  Cancerman
  Head Rusher
  • 2855 Indlæg
  Offline

  #3 Jep. Batterier er røv dyre og det er ikke sikkert det kan betale sig. Det er et større regnestykke at finde ud af det.

  Heldigvis kan man jo starte uden og smide batterier på senere – man skal bare sørge for at købe en hybrid inverter med det samme.

  #5
  Nickell
  Moderator
  • 1720 Indlæg
  Offline

  Har du nabo tæt på? Den skal vist lige cleares, for det er ærgerligt at skulle rive det ned. Der har været et par sager om genskin fra tegl, og der er sager om solceller på vej.

  #6
  knekker
  Rusher
  • 768 Indlæg
  Offline

  Det er rigtig nok mange penge der skal lægges up-front for solcellerne og batterierne når man sammenligner el priserne med nuværende priser. Først og fremmest stabilisere samt reducere du dine el regninger, og som tiden går og kilowat prisen bliver dyre, så begynder regnestykket at se bedre ud i forhold til din investering.
  Priserne svinger jo meget pga alle mulige årsager lige fra da krigen i ukraine brød ud, til vindstilhed, eller strøm børserne manipulere med henblik på at holde priserne kunstigt oppe i perioder. Ingen ved hvad priserne på el kommer til at se ud i fremtiden, eller hvilken afgifter regeringen mon vil pålægge yderligere på el, nu når der skal findes en erstatning på den manglende indtægt fra afgifter af benzin og fossil biler, som er ved at blive udfaset inden for de næste 12 år. Hvor tror du politikerne først kigger hen når biler skifter fra bensin til el, og flere folk sætter et par batterier op for at undgå alle de afgifter der er på strøm? Jeg spår at afgiften på køb af disse batterier samt afgiften på strøm kommer til at stige mærkbart.
  2027 skulle den lavere afgift på el biler også forsvinde, så man har lidt flere år endnu til at spare op mens man stadig kan købe el bilen relativt billigt.

  Derudover er jeg også bare træt at konstant at skulle kigge på elpriserne inden jeg går igang med maden, sætter en vaskemaskine over eller oplader min tandbørste osv, eller skulle minde andre folk i hustanden om elprisen. Friheden til at bruge alt den strøm jeg vil kl 19.00, eller lyset tændt i gangen, uden at skulle have dårlig samvittighed, er bare en mindre ting ud af mange at skulle bekymre sig over konstant.

  Strømmen i vores område, er røget 4-5 gange siden de sidste 3 måneder, det er ret træls når man arbejder hjemme fra. Med et batteri, får du stabiliseret el forsygningen til huset yderligere. Ja og så kan tyve ikke kappe strømmen til huset og dens tyveri alarn fra strømboksen ude på gaden. Batterier giver også muligheden for at akumulere strøm midt om natten hvor det er billigst.

  En sidst og meget vigtig ting er at dit hus vil blive meget mere letsælgeligt, når nu du kan fortælle køberen at huset kommer med gratis strøm ca. halvdelen af året.

  Hvis man har råd til at få et stort solcelle anlæg samt et par stationære batterier, så vil jeg klart anbefale at få det.

  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af knekker.
  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af knekker.
  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af knekker.
  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af knekker.
  #7
  knekker
  Rusher
  • 768 Indlæg
  Offline

  Jeg glemte at nævne at når man er selvforsynet med strøm, så kan det også betale sig at varme sit eget vand op til bla. gulv varme, bruser og opvask. Varmt vand selv fra fjernvarme, er også betydelig post i sine kvartal regninger.

  #8
  Cancerman
  Head Rusher
  • 2855 Indlæg
  Offline

  Strømmen i vores område, er røget 4-5 gange siden de sidste 3 måneder, det er ret træls når man arbejder hjemme fra. Med et batteri, får du stabiliseret el forsygningen til huset yderligere

  Man skal lige være OBS på, at det med at køre Ø-drift ikke er bare lige.
  Så fordi man køber et solcelleanlæg med batteri, er det ikke ensbetydende med, at man så har strøm selv hvis elnettet går. Der skal en mere avanceret installation til. 🙂

  #9
  knekker
  Rusher
  • 768 Indlæg
  Offline

  køber man f.eks Tesla Powerwalls, så slår strømmen automatisk over på strøm fra batteri. skiftet sker så hurtigt at man ikke engang ligger mærke til at strømmen gik.

  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af knekker.
  #10
  Cancerman
  Head Rusher
  • 2855 Indlæg
  Offline

  #9 Det er ikke fail over der er problemet. Det er at du ikke må sende strøm ud på nettet når der er strømafbrydelse.

  De folk der evt skal fikse det, skal vide at dine solceller ikke står og smider strøm ud på nettet 🙂

  Så det er absolut muligt, men der skal tages højde for det i installationen og det er ikke standard – heller ikke i en powerwall svjv. 🙂

  #11
  knekker
  Rusher
  • 768 Indlæg
  Offline

  Det er vel ikke et større problem end at fortælle installatør firmaet hvilket setup du vil have? Jeg forstiller mig at det har de meget godt styr på.

  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af knekker.
  #12
  Cancerman
  Head Rusher
  • 2855 Indlæg
  Offline

  Jeg forstiller mig at det har de meget godt styr på.

  Det kommer edermanme an på hvem man hyrer – det er det vilde vesten

  #13
  knekker
  Rusher
  • 768 Indlæg
  Offline

  Hehe, ja okay, så længe man vælger et firma med et godt renome, og ikke bare vælger et eller andet random ny opstarter.

  Jeg er ikke selv kommet så langt, pt venter jeg på byggetegninger fra arkitekten, det har jeg gjort i snart 3 måneder nu…

  #14
  Bams
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 347 Indlæg
  Offline

  #2 Jeg har et vinkelhus, så har mulighed for øst/vest/syd. Jeg vil have et batteri af en hvis størrelse for at det er interessant – så jeg også kan lade bilen fra batteriet. Men det er godt nok tidskrævende / besværligt at gå på opdagelse i selv

  #15
  Snowball42
  Rusher
  • 125 Indlæg
  Offline

  Hvis man har pengene eller know-how til det, så kan man også strikke de fede løsninger sammen. Sad og kiggede YT’ere der havde lavet deres egne low-cost løsninger med batterier, som de satte i serier osv. Så fik de, hvad der lignede, ret fede og prisbillige løsninger. Det kræver dog mere know-how end jeg har, så det gik lidt i sig selv igen, da jeg så hvad færdige løsninger kostede. Så var jeg tilbage til at jeg havde rigtig svært ved at regne ud om det kunne nå at betale sig selv igen, eller det skulle være andre ting det gav en, der gjorde at det var investeringen værd.

  Jeg må nøjes med mine solceller uden batteri, og min inverter skulle også skiftes da den ikke understøtter batteri/hybrid.

  Men glæder mig lige til at høre om erfaringer mm.

Viser 15 svar - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...