Forside Fora Off-topic Tips til Vaskemaskine + Tumbler?

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  wOOOOt
  Rusher
  Offline

  Har aldrig haft min egen vaskemaskine i lejligheden, men er super træt af at skulle ned i kælderen for at vaske.
  Og da jeg har et lille rum med plads og vand, så overvejer jeg at investere i et lille vaske-bryggers.

  Men hvad skal man kigge efter?
  Er single, uden børn, så er en 5 liters ikke godt nok?
  Og den slags står i alt fra 2500,- til 20.000,-
  Er det noget lort, hvis man snupper noget billigt?
  Er der mærker som er bedre kvalitet?

  Har du gode tips til køb af Vaskemaskine og tumler, til en lejlighed til 1-2 personer?

Viser 9 svar - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Aben
  Rusher
  • 38 Indlæg
  Offline

  Kig efter kulfri vaskemaskine, de holder generelt længere. Ift tørretumbleren, vil jeg anbefale en med varmepumpe og vær opmærksom på, om den er med vandbeholder eller aftræk.

  Du siger selv, at pladsen er knap, så du kunne også overveje en kombi maskine. Fordelen er selvfølgelig pladsbesparelsen. Minusset er, at tumblingskapaciteten typisk er lavere end vaskekapaciteten. Hvis du er opmærksom på dette, og når du maks er to personer, så går det jo nok.

  #2
  krollebollen
  Rusher
  • 7 Indlæg
  Offline

  5 liter er riiiiiiiiigeligt. Dine forældre klarede sig med mindre kapacitet mens børnene var hjemme.

  Reelt set har jeg ikke erfaring med de helt billige, men jeg stemmer for at smide lidt mere. Den hvidevare-mand jeg kender plejer at sige: Hårde hvidevare har samme prisskilt som for 20 år siden (altså absolut pris), men nu kan man også få dem billigere – og det er noget lort.

  Ideen med en kombimaskine synes jeg er fin. Medmindre du insisterer på at vaske hele klædeskabet i løbet af en weekend, kommer du ikke til at savne at have dem hver for sig. Det har også den fordel du kan smide håndklæderne i og bestille både vask og tør inden byturen.

  Jeg har selv købt en samsung kombimaskine til sommerhuset og er særdeles tilfreds med vaske- og tørreegenskaber. Har ladet mig fortælle Samsung er dyre at reparere på, men er enhver reparation ikke dyr efterhånden pga timelønnen?

  Derhjemme kører jeg en af hver, men der er også børn involveret.

  De helt dyre maskiner har jeg ikke meget fidus til, medmindre du har 6 børn og forventer at blive boende i lejligheden i mange år.

  #3
  wOOOOt
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 242 Indlæg
  Offline

  #1+2
  Tak for input – “Lille rum” var bare generel beskrivelse hehe. Der er fin plads til begge maskiner hvis det er.

  #4
  Festival_H
  Rusher
  • 790 Indlæg
  Offline

  Jeg køber altid Miele. Det koster en smule mere, men det holder fanme. Mange år. Det er penge sparet på den lange bane.

  Det er muligt at de billige også kan, men Mieles har typisk en måle funktion som kan tage hensyn til hvor meget du fylder i den således den dynamisk kun hælder det vand ind som der skal bruges. På den måde vil du altid have muligheden for storvask hvis det skulle opstå.

  #5
  NightBreaker
  Moderator
  • 1450 Indlæg
  Offline

  Og jeg køber altid bosch/siemens/AEG/electrolux fordi de er billig og dem jeg har haft har holdt i 8 år. Herefter køber jeg en ny der er bedre og derved spare penge. Dem jeg har købt har kostet 3-4K.

  Anywasys, som der er sagt så kig efter kulfri motor, og en med mininum 1400 omdrejning, ellers bliver det ikke tørt nok. Og så bruger du bare penge på tørretumbleren, som er den der koster. Og det er også derfor du skal kig efter en med en varmepumpe som #1 er inden på.

  • Dette svar blev ændret 3 år, 1 måned siden af NightBreaker.
  #6
  NightBreaker
  Moderator
  • 1450 Indlæg
  Offline

  iht. mærke så vil jeg holde mig fra Blomberg og Whirlpool, kender alt for mange hvor den er gået i stykker efter 2-3år. OG det er dem butikkerne får flest penge for iht. hvad de tjener.

  #7
  Ghidora
  Rusher
  • 1208 Indlæg
  Offline

  Har også gode erfaringer med Bosch/Siemens, de holder fint til prisen!

  Med hensyn til tørretumbleren så find en der puster så tør luft ud i rummet som muligt, så undgår du problemer med fugt.

  Havde arvet en billig noname tørretumbler, hele badeværelset sejlede når man tørrede tøj! og den lille blæser på badeværelset var ikke til meget hjælp!

  GL & HF

  #8
  Elleve
  Rusher
  • 119 Indlæg
  Offline

  Personligt ville jeg ikke købe en kombi maskine hvis der er plads til vasker og tumbler. Der er dobbelt så mange ting der kan gå i stykker i en kombi maskine og som tommelfinger regel holder jeg mig fra elektroniske dimser der kopmbinerer flere forskellige ting…
  Hvad jeg vil give dig af tip er at vælge en maskine med automatisk dosering så du bare fylder sæbe på og så doserer maskinen selv, vask for vask. Det er nice ikke at skulle stå og rode med hver gang og i længden er jeg sikker på at man sparer penge der også.
  Vi skiftede vask og tumbler for et års tid siden og valgte Bosch. Det kostede cirka 5k per enhed og så med montage og afskaffelse af gammel maskine mv. endte vi i 12500,- cirka. Det vil jeg tro er et valg i mellemklassen. Bosch vil jeg mene står for kvalitet, men det var langt fra deres dyreste modeller
  Det kan også godt betale sig at kontakte forretningerne for et tilbud hvis du står og skal bruge mere end en maskine. Det var hvad vi gjorde og de strikkede 3 forskellige kombinationer sammen til os (en billig, mellem og dyr løsning) og der skal vi nok have sparet en tussebasse i forhold til priserne på siden.

  Bosch/Siemens/Miele skulle så vidt jeg ved være i toppen kvalitetsmæssigt.

  • Dette svar blev ændret 3 år, 1 måned siden af Elleve.
  • Dette svar blev ændret 3 år, 1 måned siden af Elleve.
  #9
  wOOOOt
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 242 Indlæg
  Offline

  Mega meget tak for mange gode tips!

Viser 9 svar - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...