Forside Fora Hardware VA vs. IPS

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  knaseren
  Rusher
  Offline

  hej rushers

  jeg har en kammerat som gerne vil købe min nuværende pc skærm. en acer predator z321qu og har fået et ok tilbud af ham. jeg har så i den anledning kigget på en helt ny released alienware aw2721d som anmeldere siger er god.

  mit spørgsmål til jer er: hvilken skærm sidder i og gamer på til hverdag? og er det VA, IPS eller TN ?

  det skal nævnes at jeg er glad for 1800R curve og vil ikke væk fra 2560 1440. yderligere kan det være lidt nedtur at gå fra 31,5″ til 27″. ang. IPS gør det mig lidt nervøs at foplk siger den ikke gengiver de sorte farver lige så godt som VA. nogle af jer vil måske også sige, hvorfor beholder du ikke din nuværende skærm så………… og jo det gør jeg måske nok, hvis de skærme jeg finder ikke har løst nogle af de ting vi gamere ikke bryder os om. for ips tænker jeg ips-glow.

  • Dette emne blev ændret 3 år, 4 måneder siden af knaseren.
Viser 11 svar - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Red82DK
  Rusher
  • 74 Indlæg
  Offline

  De fleste herinde anbefaler IPS for de bedre farver hvis man gamer flotte grafiske spil. IPS glow skulle mest komme hvis du ser din skærm fra siden. Jeg har endnu ikke set en tråd på diverse forummer at folk har talt om IPS glow.

  • Dette svar blev ændret 3 år, 4 måneder siden af Red82DK.
  #2
  Redspeed93
  Rusher
  • 5 Indlæg
  Offline

  #0 Til daglig bruger jeg en Samsung LC49RRG90SSUXEN (også bare kaldet CRG9) som er en 49″ 5120×1440 32:9 VA skærm, med en refreshrate på 120Hz. Det er forgængeren til Odyssey C49G95T. Personligt kunne jeg slet, slet ikke bruge noget i hverken 31.5″ eller 27″ uden en et teleskop

  Med mindre du nærmest udelukkende spiller horror-spil, hvor alt foregår i sort, sort og mere sort, så synes jeg ikke det er værd at gøre det helt store nummer ud af IPS vs VA. Er der forskel? Ja. Er det en forskel du bemærker, når du er fokuseret på indholdet på skærmen? Nej, ikke rigtig. Det er ikke som forskellen mellem TN og IPS, hvor alting ser markant bedre ud på IPS.

  Derudover er “glow” heller ikke et fænomen der er ekslusivt til IPS. Det referer oftest til baglyset der skinner forbi panelet og det kan også sagtens forekomme på et VA panel.

  TLDR; Det er hip som hap.

  #1 IPS glow er muligvis nemmere at se “at-an-angle”, men den tydeligste måde at se efter glow på, er at smække et helt sort billede op i fuldscreen og så se alle de steder hvor der sniger sig “lyspletter”/glow/bloom ind.

  #3
  knaseren
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 125 Indlæg
  Offline

  da jeg havde min asus pq278 gik den desværre i stykker og måtte igennem 11 gange hvor jeg fik byttet lortet til en refurbished piece of crap som ikke havde set dagens lys af quality test. derfor er jeg lidt skræmt over måske at skulle igennem et længerevarende retur forløb med f.eks proshop…

  overvejer at vente på LG’s 42″ oled tv eller vente længere på deres 30″ version kommer. men så er vi i 4k og ved ikke om 3080 med 10gb ram vil kunne følge med.

  #4
  Deadmeat
  Rusher
  • 362 Indlæg
  Offline

  #0 som du selv er inde på så giver VA bedre sort og via det bedre kontrastforhold end IPS. VA skærme kan være en billigere vej til at få noget der er tæt på IPS. Farvekorrekthed og farvemætning er gerne lidt bedre på IPS. Mht. opdateringshastighed kan man i dag få meget hurtige IPS paneler hvor VA nok hænger lidt efter. Det kan forekomme lidt mere motionblur og i nogen tilfælde inverse ghosting på VA, ved hurtige bevægelser på skærmen.

  Jeg har selv en 35″ ultrawide med VA panel er er godt tilfreds. tænker ikke over ovennævnte begrænsninger i hverdagen, både i gaming og alm brug. Det var en noget billigere vej at få ‘det samme’ som hvis jeg skulle have samme størrlse og specs med IPS.

  Hvis du har pengene og farvemætning og korrekthed vejer tungere end pris og kontrastforhold, så er IPS nok vejen frem. Men først og fremmest: læs for gud skyld nogen anmeldelser af de skærme du overvejer og fra nogen der tester seriøst.

  #5
  knaseren
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 125 Indlæg
  Offline

  husker jeg korrekt, så har du en x34p

  #6
  CDM
  Rusher
  • 44 Indlæg
  Offline

  Jeg gik fra en 32 til 27 tommer, og jeg er glad for jeg skiftede. Spiller mere end jeg bruger den til arbejde, og synes man med en 32 tommer godt kan komme til at sidde og dreje hovedet lidt :).

  Har en Odyssey G7 240 mhz

  #7
  NightBreaker
  Moderator
  • 1462 Indlæg
  Offline

  Har selv En 35″ VA og er fint tilfreds. Jeg går efter LG 38″ men de er ikke på lager og prisen er høj (endnu).

  Som ser er sagt så er VA godt med idag og prisen er bedre end de fleste IPS skærme men der er forskel imellem alle modeller så det er bare at se hvilken passer bedst til dig.

  #8
  knaseren
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 125 Indlæg
  Offline

  jeg er kommet frem til at 2560 1440 er ved at være lidt outdated format, så er blevet enig med kammerater om ultrawide er det man bør gå efter. 3440 1440

  har kigget på acer predator x34gs men ser ud til den skærm ikke sælges i europa. har skrevet til acer og venter svar.

  #9
  ElSenator
  Rusher
  • 579 Indlæg
  Offline

  #0, Jeg har en IPS 27″. Personligt føler jeg at de klare farver overskygger det generende ved IPS glow. Min skærm har en del glow i specielt nederste venstre hjørne, ses tydeligt i gyserspil med meget sort. Og jo, det er generende. Men jeg har vænnet mig til det. Og farverne er bare helt vildt flotte, så det er klart den bedste skærm jeg har haft.

  Så længe jeg ikke kan få en OLED skærm uden image retention, så er jeg godt tilfreds med en IPS.

  Jeg kører iøvrigt også 1440p. Jeg synes 4k er overkill når man sidder så tæt på skærmen. Det eneste man får ud af 4k er, at ens grafikkort ikke kan følge med.

  #10
  Deadmeat
  Rusher
  • 362 Indlæg
  Offline

  #8: @knaseren du skriver i OP at du nødig vil gå ned til 27″ skærmstørrelse. Hvis du køber en 34-35″ ultrawide, så får du en skærm, der i højden svarer nogenlunde til en alm. 27″ 16:9 skærm. Selvfølgelig mere skærm til siderne Blot lige så du ikke bliver skuffet over størrelsen.

  #11
  knaseren
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 125 Indlæg
  Offline

  Ved det. Har målt min nuværende skærm som er 41 cm høj uden fod. X34GS er 36 cm høj hvilket er acceptabelt. Er jo nødt til at acceptere den slags efter som jeg ikke vil gå efter 38 tommer som er meget højere opløsning. Ville kræve jeg fik 3090 i stedet.

Viser 11 svar - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...