Forside Fora Penge og økonomi Elforbundet – erfaringer?

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  MiNo
  Rusher
  Offline

  Med købet af en plug-in Hybrid så er vores strømforbrug øget en del og derfor giver det mening at optimere på elpriserne. Vi er i forvejen 4 personer i et hus med el-gulvvarme i 2 rum så vi har et vist forbrug på trods af sparsommelig adfærd.

  I den anledning er jeg blevet gjort opmærksom på elforbundet.dk som med mine ord synes at forhandle en aftale på plads for medlemmerne med jævne mellemrum som de så skal takke ja til (hver gang) hvorefter de så flyttes over til det firma som har vundet den aktuelle runde (pga bedste pris)

  Dvs fordelene skulle være :
  1: Absolut laveste pris.
  2: Ingen omkostning for medlemskab af elforbundet
  Jeg er i tvivl om den pris de oplyser er fast pris pr kWh eller om det svinger i løbet af døgnet. Uanset så er 18,75 øre billigt.

  Ulemperne er så:
  1:Du skal huske at acceptere tilbud efter hver budrunde. Man får besked herom fra elforbundet, og det er vist med 6-12 måneders mellemrum. Tvivler på det er svært, det skal bare gøres. Man er sikret mod ikke at overgå til horrible aftale men til et relativt ‘standardprodukt’ hvis man dropper ud/glemmer at skifte.
  2: Du kan ikke længere følge dit forbrug over lang tid hos dit elselvskab, fordi det skifter “hele tiden”. Du skal i stedet bruge den ‘datahub’ som selvskaberne skal rapportere dit forbrug til (https://energinet.eloverblik.dk/welcome). Det er i teorien samme data, men dit ‘eget’ selvskab kan vælge at vise data bedre/mere lækkert. Man kan også bruge app’en Watts til formålet.
  3: Du skal med elforbundet betale forud for forventet forbrug.
  4: Du bliver tilmeldt et “spam’ nyhedsbrev, som dog kan frameldes med det samme. Ponits for at de oplyser helt klart om dette.
  5: Betaling : Det er mere besværligt at få opsat betalingsaftaler med et nyt firma 1-2 gange om året. Så man betaler delvist med sin egen tid.
  6: Ikke elforbundets skyld, men langt det meste af ens betaling går til afgifter og disribution som ikke ændres. Min nuværende aftale er ‘basis el’ som koster mellem 50 og 92 øre i dag 17/3 2021 (+ afgifterne). Det er dyrest det hvor vi bruger mest 17-20. Det er også her bilen typisk vil blive ladt op. Oven i prisforskellen, er det også besparelse på et abonnement som for mig er 40 kr om måneden.

  Kikker jeg på min seneste kvartalsregning har vi brugt ca 2500 kWh til en gennemsnitspris på 0,48 øre + 40kr i abonnement pr måned. Det bliver til 5280 kr pr år.
  Tager jeg samme forbrug til 20 øre og nul abonnement så bliver det 2000 kr.
  Dvs en ret markant forskel på 3280 kr.
  Lægger vi 2500 kWh til (estimeret for bilen) så bliver besparelsen lige knap 4000kr (om året)

  (mit nuværende selvskab anbefaler et skift til anden aftale som vil være lidt billigere end den gamle, men intet i forhold til elforbundet hvis de ~20 øre + nul abonn holder vand. Desuden hader jeg dem lidt for ikke selv at have gjort mig opmærksom på at jeg ‘betaler for meget’)

  Nuvel. Puha. Er der nogle her, som har faktuel viden og/eller egentlig erfaring om dette? Har jeg misset nogle fordele og/eller ulemper? Kan det kun gå for langsomt med at melde mig til?

Viser 30 svar - 1 til 30 (af 75 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Ghidora
  Rusher
  • 1207 Indlæg
  Offline

  Har prøvet det, syntes det var bøvlet…. og ikke umagen værd med den besparelse vi kunne opnå.

  Vindstød som leverede el lavede virkelig uoverskuelige regninger med mærkelige fejl og aconto opkrævninger der ikke gav mening?

  Så da vi flyttede skiftede jeg til SEAS NVE hvor jeg betaler for mit faktiske forbrug

  GL & HF

  #2
  MiNo
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 709 Indlæg
  Offline

  #1 Okay, det lyder ikke rart. Jeg er selv hos Seas NVE i dag og ud over priserne så har jeg ikke noget at klage over.

  Jeg kan tilføje, at min målsætning er at ramme den refusions-pris som Clever tilbyder.

  Igennem Celever betaler jeg 369kr/m og de betaler så mig 1.86 pr kWh jeg forbruger på min ladestander til bilen. Meningen her er, at refusionsbeløbet skal matche “typisk elpris” således at det ikke koster mig noget ude over de 369kr at lade alt det jeg orker. Det kræver så, at min elpris max er 1.86 alt inkl. Lige nu betaler jeg ca 25 øre for meget pr kWh.

  PT ser det ud til, at det kun kan lade sig gøre via elforbundet. Jeg afventer pt at modtage deres aftale med detaljer.

  PS: Noget tyder på, at Clever ikke just har gået efter et gennemsnit, men det absolut billigst man kan få. 25 øre for meget, virker måske ikke som noget særligt. Men 2500 kWh til bilen betyder 625kr spildt hvert år.

  #3
  Memorianx
  Rusher
  • 256 Indlæg
  Offline

  har du overvejet at selv skifte udbyder hvert halve år? der var en tråd for par dage siden om “gratis strøm” hvor det blev foreslået at man kunne spare en del ved at gøre det

  #4
  Ghidora
  Rusher
  • 1207 Indlæg
  Offline

  Kan du ikke komme længere ned med et produkt hvor du betaler mindre om natten og så lader der?

  I app’en Watts energi fra SEAS står der lige pt at man betaler 1,54 kr kl 03:00, 1,66 i gennemsnit, 1,92 kr. Kl 19. (Hvis man har deres Watts produkt)

  Kender da folk der tjener penge på at have clever

  Screenshot-20210317-180223-Watts

  GL & HF

  #5
  MiNo
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 709 Indlæg
  Offline

  #3 Det er jo det som elforbundet handler om. De finder bare den bedste pris for en, og typisk meget bedre end hvad man som enkeltperson kan opnå.

  #4 Det ville give mening med en ren el-bil men min er som nævnt plug-in hybrid typen med ca 50km på el-tanken. Dermed vil den typisk være løbet tør (eller næsten tør) når jeg kommer tilbage fra en tur. Hvis jeg så først lader om natten, vil alle ekstra/spontane ture være på 100% benzin hvilket vil koste rigtigt meget. Men en elbil som har 100 km tilbage den sætter man naturligvis til at lade midt om natten.

  #6
  Ghidora
  Rusher
  • 1207 Indlæg
  Offline

  Nå ja, blev også træt af elforbundets spam mails.

  Og som sagt så var vindstød for store amatører til det var besparelsen værd. Der er nok mere at hente i jeres tilfælde. Så prøv da at gi det en chance?

  GL & HF

  #7
  Gumshot
  Rusher
  • 97 Indlæg
  Offline

  Man skal nok nærlæse deres betingelser. Aftalen om fastpris gælder kun 6 måneder.
  “El til fast pris i minimum 6 måneder uden abonnement”

  Så skifter den til en pris på 18,5 øre + omkostning eller hvad de kalder det.

  “Efter fastpris-perioden skal medlemmerne overgå til en variabel aftale, hvor der på kWh-prisen er et tillæg til kostprisen (Nordpool spot) ”

  Og husk: Hvid du ikke hoppper på deres nye aftale som du skal tilmelde dig, flyttes du som kunde til den gamle , og med nye priser uden elforbundet som bindeled . Så når de har haft Vindstød i 2020, så blev folk hos dem til en ny pris, hvis de ikke sagde ja til at flytte med elforbundet når de forhandlede ny aftale, dette sker ikek automatisk.

  Om de egentlig er billige, afhænger af de forhold man melder sig ind under.

  Personligt kan jeg ikke se, nogle gode rabatter på at hoppe mellem elselskaber lige pt og bor i øst.
  De billigste har nogle dumme betalings grundlag, og gebyrer som kan være farlige, og især når man opsiger, så kan de opkræve 500kr+ for at glemme at opsige den med løbende måned + 30 dage, som de billigste har lige nu.

  Find nogen uden rabat, og med en fair pris allerede nu, Modstrøm kan ligge lavt når forbrug er det, Ewii er det, når man bruger meget strøm (som elbil).

  Er man rigtig smart, så omtales der billige selskaber som evse.dk og andre som refunderer 1kr per kWh fordi du (lejer) vægboks og afregner strøm hos dem til kun 50kr/md. Det er nok bedst hvis det er PHEV. Efter X år, kan du så overtage boks og eje den, hvis aftale udløber og der ikke gives 1kr i refusion mere.

  Ser du nævner forud betalt. Ewii er måneds afregnet bagud, det er rigtig godt og ikke dyre gebyrer der.

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  • Dette svar blev ændret 3 år, 2 måneder siden af Gumshot. Årsag: stavefejl og skrivefejl
  #8
  MiNo
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 709 Indlæg
  Offline

  #6 det gør jeg også hvis der ikke kommer nogle solide grunde til at lade være.

  De skriver at man nemt kan framelde spam mails efter det første – så det skulle ikke være noget problem.

  De klarer sig også fint på trustpilot. Faktisk meget fint.

  Tror godt jeg kan acceptere elregning i kridt og kartoffeltryk hvis det er 3000kr sparet.

  #9
  Gumshot
  Rusher
  • 97 Indlæg
  Offline

  #4 husk nu, at SEAS også har elnet abo + kunde abo, så de elpriser er ikke 100% kWh som du betaler.

  Brug elpris.dk , så er SEAS ikke et vidunder billigt produkt, der er snit priser korrekte.

  Og så er Clever + solceller en fed kombo, så får man virkelig refunderet meget per kWh

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  #10
  MiNo
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 709 Indlæg
  Offline

  #7 jeg kommer ikke ud af clever. Dels er der 6 mdr minimum og dels koster det en del at få taget ned. Så den del må jeg leve med et stykke tid

  Ser det som indlysende, at hvis man går efter elforbindelser så skifter man naturligvis med til den nye vinder hver gang. Hvis det er 3 klik på en formular så er det helt ok.

  Kan ikke finde noget som helst som er billigere.

  #11
  Gumshot
  Rusher
  • 97 Indlæg
  Offline

  #10 Prøv du bare at få første regning efter 6 måneder, så tror jeg ikke du mener de er billige når spotpris + 18,75 øre lægges til pris. Spotpris er 25-40 øre men varierer og de tager bare snit per måned.

  Spotpris er det som solcelle ejere også får for deres el, uden moms, så du betaler mere for spotpris, når moms lægges til

  Glem nu ikke at en elpris kWh, er el prisen + abo net/kunde , afgifter , sidst moms og så kan du dele din faktura pris per måned med dit forbrug og du har en kWh pris inkl. moms super enkelt.

  På regninger med Aconto betaler man oftest abo forud ved aconto betaling, så når man får forbrugs afregning , så er det IKKE snit pris på den faktura, for du har jo så allerede betale net abo C + kunde abo (som nogle har).

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  #12
  Firestorm
  Rusher
  • 41 Indlæg
  Offline

  Du kunne også bruge tiden du bruger på at shoppen rundt, på at tjene de 3000 kr ekstra

  Jeg var også ved at kigge på, om det kunne svare sig for mig at skifte (bor i elopvarmet hus, har et forbrug på 15.000-20.000 kWh om året), jeg kom frem til, at det ikke var min tid værd. Rabat ordningerne er 3-6 måneder, så skal skifte 2-4 gange om året, de fleste giver ikke rabatten når du flytter tilbage. Hvis du så lander ved nogle selskaber der ikke har styr på deres pis, så skal man hænge i en telefonkø for at få ting fixet. Det er livet sgu for kort til.

  #13
  MiNo
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 709 Indlæg
  Offline

  #11 som sagt, går jeg med elforbundet så skifter jeg med hver gang der er en ny vinder af budrunden. Så alt det der er ikke aktuelt.

  #12 synes ikke jeg har den mulighed og 3000 sparet kræver mindst 6000 tjent så det er nok en overvejelse værd. Nu har jeg ladet stå til i 15 år og så er det vist på tide jeg sætter mig grundigt ind i tingende.

  Klart at for meget pis vil være træls – men så er det også nemt at smutte igen. De mange glade på trustpilot tyder på at der ikke er så meget pis endda

  #14
  Mart33N
  Rusher
  • 354 Indlæg
  Offline

  #11 som sagt, går jeg med elforbundet så skifter jeg med hver gang der er en ny vinder af budrunden. Så alt det der er ikke aktuelt.

  #12 synes ikke jeg har den mulighed og 3000 sparet kræver mindst 6000 tjent så det er nok en overvejelse værd. Nu har jeg ladet stå til i 15 år og så er det vist på tide jeg sætter mig grundigt ind i tingende.

  Klart at for meget pis vil være træls – men så er det også nemt at smutte igen. De mange glade på trustpilot tyder på at der ikke er så meget pis endda

  Du er nød til at forstå, at langt de fleste af elforbundets kunder på trustpilot IKKE bruger tiden på at tjekke op på om de rent faktisk sparer noget. De skifter og så kører det ellers bare.

  Du bør i langt højere grad – i dette tilfælde – sortere på de dårlige anmeldelser og læse hvad de som har brugt tid på detaljerne oplever, så får du et mere nuanceret billede.

  Jeg har tidligere lavet projekt for modstrøm og det var dengang præcis det samme. Uoverskuelige regninger (og dobbeltregninger hos nogle udbydere) = almindelige dødelige har ikke den store fidus til at gennemskue om prisen faktisk er bedre.

  #15
  MiNo
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 709 Indlæg
  Offline

  #14 Du skriver : “Du bør i langt højere grad – i dette tilfælde – sortere på de dårlige anmeldelser og læse hvad de som har brugt tid på detaljerne oplever, så får du et mere nuanceret billede. ”

  Du kan da ikke vide noget som helst om årsagen til de dårlige anmeldelser – eller om de positive bare er lalleglade der intet tjekker. Jeg har læst en del igennem, og min vurdering er at det ser bedre ud end for flertallet af landets forsyningsvirksomheder. Både når man kikker på samlet score og når man tager sig tid til at læse de enkelte sager.

  Jeg opdagede i dag, at SEAS-NVE faktisk havde mig på en ikke-optimal basisaftale, som de slet ikke havde travlt med med at oplyse mig om. Først da jeg siger jeg er på vej ud, får jeg oplyst alternativ med halv pris om natten og billigere abon. Så jeg føler mig allerede taget et vis sted, og tænker derfor det er forsøget værd.

  #16
  Mart33N
  Rusher
  • 354 Indlæg
  Offline

  #14 Du skriver : “Du bør i langt højere grad – i dette tilfælde – sortere på de dårlige anmeldelser og læse hvad de som har brugt tid på detaljerne oplever, så får du et mere nuanceret billede. ”

  Du kan da ikke vide noget som helst om årsagen til de dårlige anmeldelser – eller om de positive bare er lalleglade der intet tjekker. Jeg har læst en del igennem, og min vurdering er at det ser bedre ud end for flertallet af landets forsyningsvirksomheder. Både når man kikker på samlet score og når man tager sig tid til at læse de enkelte sager.

  Jeg opdagede i dag, at SEAS-NVE faktisk havde mig på en ikke-optimal basisaftale, som de slet ikke havde travlt med med at oplyse mig om. Først da jeg siger jeg er på vej ud, får jeg oplyst alternativ med halv pris om natten og billigere abon. Så jeg føler mig allerede taget et vis sted, og tænker derfor det er forsøget værd.

  Jo det kan jeg til dels vide fordi jeg har præcis samme erfaring med Modstrøm og deres “program” og har også tidligere kigget på Elforbundet. Det er
  de samme kritikpunkter der går igen. Derudover har jeg kørt live interviews med elkunder i andre selskaber hvorved det blev tydeligt at mange ikke orker at sætte sig ind i det når først de har skiftet og bare accepterer at det “nok er som det skal være” – og sælgere kan jo vinkle tingene i forskelligt lys så
  man får opfattelse af en bedre aftale.

  Det giver i det mindste et mere nuanceret grundlag at udtale mig på. Take it or leave it

  Men prøv da bare af ig giv gerne en ærlig opfølgning efter noget tid. Hvis du får en bedre aftale er det da bare skønt.

  • Dette svar blev ændret 3 år, 2 måneder siden af Mart33N.
  • Dette svar blev ændret 3 år, 2 måneder siden af Mart33N.
  • Dette svar blev ændret 3 år, 2 måneder siden af Mart33N.
  • Dette svar blev ændret 3 år, 2 måneder siden af Mart33N.
  • Dette svar blev ændret 3 år, 2 måneder siden af Mart33N.
  #17
  Gumshot
  Rusher
  • 97 Indlæg
  Offline

  #13 Tror du har misforstået. Det handler ikke om de 12 måneder du er hos elforbundet og får Vindstød til 18,75 øre. Det er efter de første 6 måneder hos elforbundet du betaler spotpris+moms og så de 18,75øre og så er de lige pludselig ikke så billige.
  Hvis de skulle være det, så ville alle jo skifte selskab til dem og desværre så er alle oftest kun billige så længe de er gratis på elpris, efter 6 måneder’s intropris, bliver virkeligheden noget som folk ikke forstår og for nogle, noget de bare bliver ved med at betale, præcis som du nævner SEAS gør X, så gør elforbundet jo bare noget andet.

  Det eneste som virker for en periode, er at hoppe hvert 6. måned. Desværre så strækker de 6 måneder ikke altid, der er en karens tid hos flere på 2 år, så de billigere bliver utilgængelige, og du må blive hos nogle at de andre i 8-12 måneder før du har luft og kan skifte igen og spare. Og checker du elpris.dk , så får du lidt info om snit priser for nogle måneder bagud, de er ikke dags dato priser, oftest 1 måned bagud.
  Nogle andre har opsigelsesvarsel som først kan opsiges efter bindingsperiode, som et andet problem.

  Jeg har kun fundet Ewii/Nettopower god nok, fordi de blev billigere når jeg skulle lade elbil + alm. forbrug og kom over 500kWh i månedsforbrug, ellers var andre uden abo oftest billigere selvom deres kWh øre pris var højere, så har andre ikke månedsabo. Nettopower er dog med gebyr på månedsbetaling, som jeg ikke kan lide så meget.
  Men bagudbetalt og kun 1 måneds opsigelse, gør det let at leve med hos Ewii.
  Du skal heller ikke betale aconto 3 måneder, eller betale 3 måneder forud som Modstrøm pådutter dig selvom de kalder det måneds betalt.

  Man skal virkelig grave i de tilbud for at forstå om man virkelig sparer, og husker vilkår om opsigelse og aconto betalinger.

  elbot er endnu et eksempel på du kan spare, de har så det problem er de vil have 10-20% af din besparelse, og den er lidt svær at tyde, hvad er din besparelse og hvad du så betaler dem 10-20% af

  Og så er der dem, som Ewii, der har en års brutto forbrug grænse på 12.000 kWh, så vil de slet ikke give dig rabat.

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  #18
  Mart33N
  Rusher
  • 354 Indlæg
  Offline

  Måtte ikke edit mere…

  Som tillæg til min ovenstående kommentar bør du også være opmærksom på at opfordring til Trustpilot anmeldelser kommer kort tid efter aftalen er indgået med sælger og før der reelt eksisterer historik og reel erfaring med aftalen. Det bør trods alt tages med i overvejelserne inden du tillæger anmeldelserne for meget credit.

  Af netop denne årsag bør du som nævnt læse de
  dårlige anmeldelser da de kan have både historik og eftersyn af detaljer fra kundens side, som en guideline, bevares.

  • Dette svar blev ændret 3 år, 2 måneder siden af Mart33N.
  • Dette svar blev ændret 3 år, 2 måneder siden af Mart33N.
  #19
  MiNo
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 709 Indlæg
  Offline

  #17 tak for input. Jeg vil kikke tilbudet rigtigt grundigt efter og tjekke de ting ud du nævner.

  Er godt klar over at ting ikke er gratis så jeg forventer ikke mirakler.

  Skulle måske også høre Clever hvordan de selv mener man får den pris de refundere….

  #20
  Ghidora
  Rusher
  • 1207 Indlæg
  Offline

  Som sagt… Prøv det!

  GL & HF

  #21
  Ghidora
  Rusher
  • 1207 Indlæg
  Offline

  #9

  Netabonnement – Kommer man vel ikke uden om? uanset leverandør.

  Elabonnement – Jeg betaler 16 kr om måneden hos SEAS NVE.

  Men clever skal jo ikke dække ens abonnement, da man allerede er el kunde….

  GL & HF

  #22
  MiNo
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 709 Indlæg
  Offline

  #20 ja ja

  Har skrevet og spurgt dem hvem der vandt deres budrunde de sidste 5 gange og til hvilken pris. Hvis det så er vindstød de sidste 5 gange, så virker det lumsk og jeg må spørge til om vindstød acceptere at man igen-igen starter ny periode til lav pris. Men gør de ikke, så falder hele konceptet jo, og ville elforbundet så ikke have være i kontant forlængst?

  Jeg vil også tjekke det tilbud jeg modtager op mod elpris.dk det viser en ret klar oversigt over 6 måneders forbrug hos alle udebyderne.

  #21 Det meste af regningen kommer man ikke uden om – afgifter og distribution. De forbrugsafhængige omkostninger skal være dækket hos Clever. Dvs bruger jeg 10 kWh på at lade bilen, så skal de være dækket. Sådan fremstår aftalen.

  Jeg kan få det til at passe på en ren elbil, hvor men oftest kan lade om natten. Men plug-in hybrid løber jo tør “hele tiden” som skrevet tidligere og derfor giver det ingen mening kun at lade om natten. Tænker det er denne del, som de ikke har taget højde for.

  #23
  TabascoPreben
  Rusher
  • 86 Indlæg
  Offline

  Lidt off topic, men hvis ens husstand er registreret som med elvarme får man 1,00 kr i refusion pr. kW for alt forbrug over 4000 kW.

  Med Clever kan man både få refusion for opladning af elbil og elvarmerefusion, altså pt. 1,00 kr + 1,86 kr pr. kW. Clever er dog det eneste selskab hvor de to refusioner kan kombineres.

  Så har man eksempelvis varmepumpe eller jordvarme vil elvarmerefusion + cleverrefusion – elpris give et plus med mindre man har en virkeligt dårlig elaftale. Det skal så trækkes fra de 750-800 kr/mdr clever koster, så helt gratis er det ikke, men det pynter endnu mere på de totale omkostninger for en elbil.

  #24
  Ghidora
  Rusher
  • 1207 Indlæg
  Offline

  #20 ja ja

  Har skrevet og spurgt dem hvem der vandt deres budrunde de sidste 5 gange og til hvilken pris. Hvis det så er vindstød de sidste 5 gange, så virker det lumsk og jeg må spørge til om vindstød acceptere at man igen-igen starter ny periode til lav pris. Men gør de ikke, så falder hele konceptet jo, og ville elforbundet så ikke have være i kontant forlængst?

  Jeg vil også tjekke det tilbud jeg modtager op mod elpris.dk det viser en ret klar oversigt over 6 måneders forbrug hos alle udebyderne.

  #21 Det meste af regningen kommer man ikke uden om – afgifter og distribution. De forbrugsafhængige omkostninger skal være dækket hos Clever. Dvs bruger jeg 10 kWh på at lade bilen, så skal de være dækket. Sådan fremstår aftalen.

  Jeg kan få det til at passe på en ren elbil, hvor men oftest kan lade om natten. Men plug-in hybrid løber jo tør “hele tiden” som skrevet tidligere og derfor giver det ingen mening kun at lade om natten. Tænker det er denne del, som de ikke har taget højde for.

  Jeg betalte i gennemsnit 1.76 kr på senest regning (uden abbonnement) så det er jo under det clever giver dig?

  Det var kun vindstød der var udbyder da jeg var kunde hos dem…

  Kan fortælle at min kollega som også afprøvede elforbundet, havde samme oplevelse som mig! og er skiftet tilbage til et af de store selskaber.

  GL & HF

  • Dette svar blev ændret 3 år, 2 måneder siden af Ghidora.
  #25
  Gumshot
  Rusher
  • 97 Indlæg
  Offline

  #23 Glem ikke Clever koster kun 360kr for plugin hybrider. (ladning om natten?)

  Jeg ved Clever dækker selvom man bruger solceller men dækker de også når man har elvarme, og allerede betaler et minimum, nu hvor staten har ændret afgift til 0,1 øre over 4000kWh.

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  #26
  TabascoPreben
  Rusher
  • 86 Indlæg
  Offline

  #25 Ja, med hybrid vil abonnementet og “gevinst” begge være relativt mindre da elforbruget må formodes at være lavere med hybrid. Så det var for at påpege at elvarme + elbil er særligt attraktivt omkostningsmæssigt.

  Ift. Clever:

  “Tilbagebetalingssatsen gælder både private kunder og erhvervskunder. Du får også tilbagebetaling, når du har solceller, elvarme eller anden afgiftsfritaget strøm.”

  https://clever.dk/opladning-hjemme-og-paa-farten/tilbagebetaling/

  Yep, som de eneste kan du hos Clever både få elvarmerabat og opladningsrefusion. Men jeg syntes jeg hørte noget med at elbilskommisionen også havde set det i seneste delrapport, så det er nok desværre et spørgsmål om tid, før den mulighed bliver lukket

  #27
  MiNo
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 709 Indlæg
  Offline

  Jeg har besluttet mig for at tage chancen og skifter dermed til Vindstød pr 1/5.

  Jeg er i den anledning forberedt på ændringer i opkrævninger, dårligere overblik og sparsom kundeservice.

  Jeg kan dog mærke, at jeg ellers ville være irriteret over, at der ville være 40-45 øres forskel pr kwh mellem min pris og clevers tilbagebetaling.

  Desuden er det for mig med plug-in hybrid meget fordelagtigt, at det er fast lav pris hele døgnet. Nuværende udbyder har ekstra høje priser når man kommer hjem fra job og skal lade bilen op og lave mad! Jeg forstår godt mekanismen dér, men det er en dårlig forretning for mig.

  Bliver spændende at se, hvad jeg skriver her om et halvt års tid For mig selv i hvert fald.

  #28
  Ghidora
  Rusher
  • 1207 Indlæg
  Offline

  Jeg har besluttet mig for at tage chancen og skifter dermed til Vindstød pr 1/5.

  Jeg er i den anledning forberedt på ændringer i opkrævninger, dårligere overblik og sparsom kundeservice.

  Jeg kan dog mærke, at jeg ellers ville være irriteret over, at der ville være 40-45 øres forskel pr kwh mellem min pris og clevers tilbagebetaling.

  Desuden er det for mig med plug-in hybrid meget fordelagtigt, at det er fast lav pris hele døgnet. Nuværende udbyder har ekstra høje priser når man kommer hjem fra job og skal lade bilen op og lave mad! Jeg forstår godt mekanismen dér, men det er en dårlig forretning for mig.

  Bliver spændende at se, hvad jeg skriver her om et halvt års tid For mig selv i hvert fald.

  Det syntes jeg er fint!, giv det et skud…. du har ikke alverden at tabe

  Og nu er du måske lidt bedre forberedt på de udfordringer der kan være!

  GL & HF

  #29
  Gumshot
  Rusher
  • 97 Indlæg
  Offline

  #26 iflg. SKAT er det ikke lovligt som firma at tilbyde det, så hvordan de kan, må være fordi de ikke har CVR i Danmark eller sådan noget, du ser ikke E-on eller andre erhverv gøre det nummer

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  #30
  Human
  Rusher
  • 72 Indlæg
  Offline

  Clever Abbonement til en hybrid? But why..?

Viser 30 svar - 1 til 30 (af 75 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...